Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Schema och öppettider

Om du arbetar eller studerar bestäms barnets schema av dina arbets-, studie- och restider. Om du är arbetslös eller föräldraledig gäller särskilda regler.

Du kan när som helst ändra ditt barns närvarotider genom att ändra schema via vår e-tjänst för barnomsorg och skolalänk till annan webbplats.

Gör dina ändringar minst en vecka i förväg så fungerar vår planering bättre! Prata också med personalen om dina ändrade tider.

Tänk på att

  • du som har oregelbundna arbetstider kan antingen använda ett flerveckorsschema där du anger dina tider eller så kan du uppskatta antalet timmar/vecka, ett så kallat obestämt schema.
  • om det infaller helgdagar, semester, lov eller om ditt barn är sjukt när det egentligen skulle haft barnomsorgsplats så ger det inte rätt att nyttja mer tid vid ett annat tillfälle.

Öppettider och tider när vi har stängt

Våra förskolor har öppet tolv timmar varje vardag. De vanligaste öppettiderna är klockan 6.00–18.00. Tiderna i pedagogisk omsorg varierar.

I semestertider, framför allt veckorna 28–31, samordnar vi verksamheterna och har bara några förskolor öppna. Det innebär att ditt barn under några veckor kan få gå på en annan förskola. Information om vad som gäller får du i god tid.

Motsvarande fyra dagar om året har varje förskola och pedagogisk omsorg rätt att stänga för planering och fortbildning. Tiden kan variera, antingen halv- eller heldagar. Om du inte kan ordna din omsorg på egen hand dessa dagar erbjuds du barnomsorg med hjälp av vikarierande personal eller plats på en annan förskola.

Kontakt

Madelene Sverker

Madelene Sverker

Administratör
BU Kansliet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 65
madelene.sverker@vetlanda.se

Telefontid:

  • Tisdag klockan 8–12
  • Onsdag klockan 13–15.30
  • Torsdag klockan 13–15.30

Semesterstängt vecka 29 och 30.

Senast uppdaterad 2017-05-17

Synpunkt Vetlanda