Regional samverkan inom e-utveckling

Ett område vi samverkar regionalt inom är e-utveckling. E-utveckling handlar om att utveckla verksamheten genom att dra nytta av informations- och kommunikationsteknik. Ofta i kombination med organisatoriska förändringar och ny kompetens.

I slutet av 2011 beslutade kommunerna att bilda ett e-utvecklingsråd för Jönköpings län. Drivkraften var de möjligheter och nyttor som samverkan ger medborgare, besökare, näringsidkare och föreningsliv. Med gemensamma investeringar och lösningar kan e-utvecklingsrådet erbjuda bättre service till en lägre kostnad. Vi blir också en starkare röst vid exempelvis kravställning mot leverantörer.

E-utvecklingsrådet träffas cirka tio gånger om året och består av en representant per kommun och landsting, totalt 14 medlemmar. Vetlanda kommuns representant är Thomas Sandh. E-utvecklingsrådet har kompetens för projektkoordinering och projektledning till sitt förfogande för att samordna och leda länsgemensamma projekt.

Läs mer om rådet och dess arbete på e-utvecklingsrådets webbplatslänk till annan webbplats.

Thomas Sandh

E-Strateg