Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Byggprojektledaren Fredrik

Fredrik jobbar som byggprojektledare. I och med sin tjänst på Vetlanda kommun har han hittat en bra balans mellan arbete, familjeliv och fritid.

Fredrik är byggprojektledare i Vetlanda.

Fredrik har en bakgrund främst inom trähusbranschen och det är en värdefull erfarenhet i det nuvarande jobbet.

– Jag fick jobb på Myresjöhus direkt efter gymnasiets fyraåriga tekniska linje, berättar Fredrik. Jag startade som grundritare.

I början av 90-talet var byggbranschen svajig och Fredrik fick tänka om under några år. Då blev det bland annat utbildning i AutoCad och datorgrafik och så småningom ett eget företag tillsammans med kollegor och därefter en tjänst som teknisk säljsupport.

När husbranschen vände, återvände även Fredrik. Det blev en tjänst som kalkylator på Myresjöhus och så småningom samordnare.

Annons i lokalpressen

En dag såg Fredrik en annons i lokaltidningen att fastighetsavdelningen på Vetlanda kommun sökte byggprojektledare.

– Den kom lägligt, då jag kände mig otillräcklig på jobbet, säger Fredrik. Hur mycket jag än jobbade var det aldrig nog och det gick ut över min familj.

Fredrik hade två gamla arbetskamrater som tagit steget från det privata till kommunen och han pratade en del med dem innan han skickade in sin ansökan.

– De talade varmt om sitt jobb på kommunen och rekommenderade mig att söka, säger Fredrik. Och det har jag inte ångrat!

Samordnare

En byggprojektledare är samordnare när det gäller om- och nybyggnationer och renoveringar av kommunala fastigheter.

– Det är väldigt omväxlande, säger Fredrik. På förmiddagen kan jag stå ute på ett bygge och prata med snickarna för att få det som vi tänkt och på eftermiddagen kan det vara skrivbordsarbete, där jag skriver ihop handlingar för en upphandling av ett bygge.

Fredriks första egna projekt som byggprojektledare var byggnationen av Landsbro nya förskola, där det gällde att hålla ihop alla trådar med alltifrån sanering av mark till invändigt och utvändigt bygge.

Bra med utbildning

En del i Fredriks arbete är upphandling av olika entreprenader och för att kunna vara en bra beställare ser kommunen till att alla byggprojektledare får en ordentlig utbildning i upphandlingar.

– Jag har även fått utbildning i AMA-AF, som är råd och anvisningar för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader och även utbildning i de datorprogram jag behöver, säger Fredrik. Det finns bra möjligheter att förkovra sig inom kommunen.

Sammanhållning

Fredrik vill gärna framhålla sammanhållningen på jobbet.

– Det är ett bra gäng på tekniska kontoret, säger han. Jobbmässigt finns det alltid någon att diskutera med och vi har trevligt på våra fikaraster. På onsdagsmorgnarna är jag med i en grupp som springer och äter frukost tillsammans. Det är trevligt.

Viktigast med jobbet är att det går att kombinera arbetet med familjelivet och fritiden. Fredrik är född och uppvuxen i Vetlanda, bor i hus och har familj, där döttrarna ofta ska skjutsas till olika aktiviteter.

– Jag trivs jättebra i Vetlanda och har egentligen aldrig funderat på att flytta härifrån. Här finns allt man behöver; bra skolor, mycket att göra för barnen och nära till det mesta. Nu har jag ju ett bra jobb också, avslutar Fredrik.

Kontakt

Fredrik Arvidsson

Fredrik Arvidsson

Byggprojektledare
TK Fastighetsavdelning, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-973 06, 070-699 73 06
fredrik.arvidsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-05-18

Synpunkt Vetlanda