Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Från prao till chef

Malin Nordh började som prao på Norrgården när hon gick i åttan. Nu är hon områdeschef för hemtjänsten. Hela sitt yrkesverksamma liv har hon jobbat på Vetlanda kommun och hon har inga planer på att byta arbetsgivare.

Malin Nordh

Områdeschefen Malin Nordh har inga planer på att byta arbetsgivare.

– När jag var på anställningsintervju för tjänsten som områdeschef sa jag att väljer ni mig får ni en som stannar i kommunen, säger Malin. Jag har inga planer på att byta arbetsgivare.

Och faktum är att det har hon aldrig haft. Malin Nordh har jobbat på Vetlanda kommun i 18 år, på olika positioner och alltid trivts. Hon började som prao på Norrgården redan i högstadiet. Sedan blev det sommarjobb inom vården, jobb som hon fick genom att själv gå runt och söka. Malin har också hoppat in som timvikarie.

– Jag har aldrig varit arbetslös, säger Malin. Vill man jobba med människor och hjälpa dem i sin vardag finns det alltid jobb på kommunen.

Se medarbetaren!

Malin har gjort en karriärsresa i Vetlanda kommun. Hon menar att det har varit lätt att utvecklas.

– Det kräver ju ett visst driv från dig själv, att du vill pröva nytt, men jag tycker också att jag alltid har blivit sedd av mina chefer och att de har låtit mig få växa, säger Malin. Det tycker jag att mina chefer varit bra på – att se medarbetaren!

Från att från början varit undersköterska utbildade sig Malin sig till personalvetare. Detta ledde till en projektledartjänst på kommunens HR-kontor, där hon jobbade med ständiga förbättringar. Malin har pluggat, fått barn, men alltid kommit tillbaka. Sedan 1,5 år tillbaka är hon områdeschef inom hemtjänsten med personalansvar för 22 personer.

– Jag har med mig mycket från min tid som undersköterska i mitt jobb, säger Malin. Dessutom har jag kunskaper från mina personalvetarstudier som är nyttiga. Kunskaper kring ekonomi och arbetsmiljöfrågor har jag fått genom kommunens chefskörkort, så jag tycker att jag är väl rustad.

Malin är säker på att hon kommer att stanna i kommunen.

– Jag träffade ju till och med min man på jobbet, skrattar Malin. Så på Vetlanda kommun finns alla möjligheter!

Kontakt

Malin Nordh

Områdeschef
Funktion Hemtjänst, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-577 68, 070-303 97 71
malin.nordh@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-01-19

Synpunkt Vetlanda