Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Socialsekreteraren Niclas

Niclas Landgren är utbildad socionom och jobbar sedan några månader tillbaka på socialförvaltningens vuxensektion.

x jobbar som socialsekreterare i Vetlanda kommun.

– Jag känner att jag kan bidra med något konkret för att hjälpa människor i utsatta situationer, säger han. Det är därför jag utbildade mig till socionom. Här känner jag att samtidigt som jag hjälper andra, också utvecklar mig själv.

Pendlar varje dag

Det är två saker som får en att haja till när det gäller Niclas. Dels är han kille på en kvinnodominerad arbetsplats och dels pendlar han varje dag från Växjö. Inget av detta stör honom dock.

– Att vara ensam kille är jag van vid från utbildningen, säger han. Jag tänker inte på det alls. Vi har en god stämning på jobbet och då spelar det ingen roll.

Att det blev just Vetlanda beror på en kompis som tipsade Niclas och som själv pendlar. Finns det inte jobb i Växjö?

– Jo, det finns det såklart, säger Niclas. Men det är fler sökande på varje tjänst där. Konkurrensen är mindre tuff i en mindre kommun. Det blir förstås inte så mycket tid över till annat när man pendlar en timme åt varje håll varje dag, men så länge arbetet känns utvecklande går det bra.

Varierat arbete

Niclas jobbar med ekonomiskt bistånd och då främst med personer som kommer från ett annat land. Det finns lugnare och mer intensiva perioder.

– Det är väldigt varierat. Dels träffar jag många olika människor, med helt olika bakgrunder, berättar Niclas. Och dels jobbar jag administrativt. Balansen mellan skrivbordsarbete och mötet med människor passar mig.

Viktigt att utvecklas

Att utvecklas är något som Niclas återkommer till när han pratar om sitt arbete. Han tycker att Vetlanda kommun visar en vilja att utvecklas och att det då också finns möjlighet för den enskilde medarbetaren att utvecklas på jobbet. På socialförvaltningen kan det till exempel handla om att pröva på att jobba inom andra områden; med missbrukare eller kanske med barn och familjer.

– Det är en bra plattform för personlig utveckling, tycker Niclas. Jag lär mig nya saker varje dag!

Kontakt

Senast uppdaterad 2015-03-10

Synpunkt Vetlanda