Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

IDA-program

IDA-programmet är en anställning som studenter som läser sista terminen på vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller på kommunal vuxenutbildning kan ansöka till.

IDA-programmet är en del i arbetet med att säkra framtida rekrytering av personal med rätt kompetens. Anställningen innebär en allmän visstidsanställning under tio månader. Målet är att IDA-programmet ska leda till en fast anställning i vård- och omsorgsförvaltningen, där medarbetaren har fått en bra introduktion och genom dialog fått medverka kring hur verksamheten kan förbättras. IDA står för Introduktion – Dialog – Anställning.

Du som är intresserad av ett jobb kan ansöka om IDA-programmet hos kommunens Bemanningscenter.         

Vem kan söka

IDA-programmet är för dig som går sista terminen på gymnasiets vård- och omsorgsprogram eller den kommunala vuxenutbildningen.

För att kunna söka till IDA-programmet är det önskvärt att du har körkort, du ska kunna uttrycka dig på god svenska i tal och skrift och vara godkänd i alla kurser fram till ansökningsdatumet. Du ska acceptera en placering där behov finns inom förvaltningen och har du jobbat inom vård- och omsorg tidigare är det ett plus.

Precis som vid en vanlig rekrytering sker intervjuer, där stor vikt läggs på personlig lämplighet. Det som styr antalet anställningar är förvaltningens företrädeslista, sökunderlaget och verksamhetens behov.

Kontakt

Eva-Lena Sjöstrand

Eva-Lena Sjöstrand

Områdeschef
Funktion myndhutöv service, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-976 63, 070-267 92 75
eva-lena.sjostrand@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2016-02-10

Synpunkt Vetlanda