Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Sommarvik

Varje sommar har du möjlighet att vikariera inom någon av kommunens många spännande verksamheter. Sommaren 2017 behöver vi minst 500 vikarier. Det finns även möjlighet till praktik.

Sommarpryo på en förskola i Vetlanda.

Du som går i årskurs nio kan få en praktikplats på någon av våra förskolor.

Våra lediga sommarjobb just nu

Vikarier inom vård och omsorg

Vård- och omsorgsförvaltningen söker varje sommar vikarier inom funktionshinder, psykiatri och äldreomsorg. För att arbeta inom vård och omsorg måste du ha fyllt 18 år.

Att arbeta med människor med olika behov är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete. Du ger omvårdnad, stöd och service till de människor som har lagstadgad rätt till insatser.

Vikarier inom socialförvaltningen

Socialförvaltningen behöver sommarvikarier i boendeverksamheterna för ensamkommande barn och unga. Du arbetar nära ungdomarna och är till stöd och hjälp i deras vardag. Vetlanda kommun har tagit emot ensamkommande barn och unga sedan 2011. Det finns nu ett 60-tal ungdomar i åldern 15-20 år i våra boenden och i utslussverksamheten. För att arbeta med ensamkommande barn måste du ha fyllt 22 år och ha körkort.

Vikarier inom kök

När du vikarierar inom måltidsservice får du arbeta i ett kök som är välutrustat för de portioner som ska hanteras och tillagas. Nästan all mat lagas från grunden och vi har en väl anpassad matsedel för kundgruppen. Vi ser inte bara maten som viktig utan hela måltidsupplevelsen. Måltidsservice lagar mat till bland annat äldreboenden, förskolor och skolor.

Sommarpryo och feriepraktik

Vetlanda kommun erbjuder samtliga ungdomar som avslutar årskurs nio möjlighet att ansöka om upp till tre veckors sommarpryo. Alla elever som slutar årskurs nio kommer att få ett brev hem med information och ansökningsblanketter.

Ett fåtal platser erbjuds även ungdomar i årskurs ett och två i gymnasiet. Dessa platser kallas feriepraktik och lottas ut bland de sökande. Information om ansökan kommer under våren.

Kontakt

Irene Jonsson

Bemanningsplanerare
Vård och Omsorgsförvaltning
Bemanningscenter
Telefon: 0383-976 57
irene.jonsson@vetlanda.se

Annelie Albertsson

Annelie Albertsson

Områdeschef
Vård och Omsorgsförvaltning
Funktion myndhutöv service
Telefon: 0383-972 57, 072-231 20 08
Annelie.Albertsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-01-03

Synpunkt Vetlanda