Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Undersköterska till IDA-programmet

Det känns bra att vara viktig.
I Vetlanda kommun har vi jobb som är meningsfulla - vi har Sveriges viktigaste jobb. Vi tar hand om människor. Vi lagar mat och undervisar. Vi ser till att stad och landsbygd utvecklas och vi planerar för framtiden. Här vill vi ge dig möjlighet att göra ett bra jobb. Vi vill att du ska trivas, utvecklas och känna att du gör skillnad för andra. Välkommen att bli en av oss i Vetlanda kommun. Känn dig viktig du också.

Läs mer om IDA-programmet på Vetlanda kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

IDA står för Introduktion – Dialog – Anställning.

IDA-programmet är en del i arbetet med att säkra framtida rekrytering av personal med rätt kompetens till vård- och omsorgsförvaltningen i Vetlanda kommun. Anställningen innebär en vikariatsanställning under tio månader. Målet är att IDA-programmet ska leda till en fast anställning i vård- och omsorgsförvaltningen efter att du fullgjort och avslutat IDA-programmet, där du har fått en bra introduktion och genom dialog fått medverka kring hur verksamheten kan förbättras.

Detta erbjuder vi dig som blir antagen:
- En vikariatsanställning under 10 månader.
- En tjänstgöringsgrad som uppgår till minst 80 % schemalagd arbetstid, utöver det finns möjlighet till rörlig tid. Önskas lägre tjänstgöringsgrad är det möjligt.
- Lön enligt avtal.
- Du har möjlighet att ingå i verksamhetens ordinarie semesterplanering.
- Erbjuds att arbeta inom minst två av våra funktioner där möjlighet till placering finns: hemtjänst, särskilt boende och funktionshinderomsorg.
- Ingå i en dialoggrupp med Esthercoacher (förbättringscoacher) där potentiella förbättringsarbeten för kunder och medarbetare lyfts.
- Möta nyckelpersoner inom förvaltningen. Fyra studiebesök ska planeras in för träff med följande funktioner: Biståndshandläggare, politiker, förvaltningschef, Socialt Ansvarig Samordnare (SAS), Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska (MAS) och verksamhetsutvecklare.
- Erbjuds en ”hospiteringsdag” inom ett fördjupningsområde som du själv väljer utifrån intresse, ex. demensvård, palliativ vård.

Du som blir antagen till IDA-programmet kommer under sommaren att påbörja din tiomånaders anställning i den tjänst du blivit rekryterad till som sommarvikarie inom vård- och omsorgsförvaltningen i Vetlanda kommun. Om du inte har sökt sommarvikariat kommer du under sommaren påbörja din tiomånaders anställning i ledig tjänst som utses av din ansvariga chef.
Efter sommarvikariatet börjar du, i dialog med ansvarig chef, i den funktion som ingår i ditt IDA-program.

Anställningen börjar den 26 juni. Du har möjlighet att välja en av semesterperioderna för din semester, v. 26 – 29 eller 30 – 33.

Kvalifikationer

IDA-programmet vänder sig till dig som har tagit eller kommer ta examen på vård- och omsorgsprogrammet under första halvåret 2017.

Du ska inneha B-körkort.
Ska kunna acceptera placering där behov finns inom förvaltningen.
Kunna uttrycka sig på god svenska i tal och skrift.
Vara godkänd i samtliga kurser fram till ansökningsdatumet.
En väl genomförd APL (Arbetsplatsförlagt lärande) är meriterande.
Du ska helst ha arbetat inom förvaltningen tidigare.

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-09
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Områdeschef, bemanningscenter Annelie Albertsson
Telefon: 0383-97257

Facklig företrädare

Kommunal
Telefon: 0383-976 26

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda