Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vik Enhetschef på utredningsenheten inom familjesektionen

Söker du en ny utmaning? Bli en av 2500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tycker det är viktigt med nära ledarskap. Du kommer att bli chef för 9 socialsekreterare som arbetar med utredningar barn och unga 0-20 år samt uppföljning av öppna insatser. Som enhetschef har du det totala ansvaret för utredningsenheten, vilket inkluderar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.
Du kommer att ingå i familjesektionens ledningsgrupp bestående av ytterligare tre enhetschefer samt sektionschef och utvecklingledare. Du välkomnas in i en väl fungerande ledningsgrupp med hög trivselfaktor och mycket gott samarbete. Vi utgår från ett utvecklande ledarskap som innebär personlig omtanke och att motivera och inspirera medarbetarna i verksamheten. Som stöd i ditt arbete har du bland annat egen chefshandledning. Vi erbjuder också chefsintroduktion.

Vi har under hösten förstärkt med administrativ avlastning för våra socialsekreterare. Vi vill genom detta kunna öka tiden för det sociala arbetet. Alla våra medarbetare erbjuds en god individuell anpassad introduktion.
Socialförvaltningen i Vetlanda har under flera år byggt en socialtjänst med fokus på lärande och kvalitet. På förvaltningen jobbar två utvecklingsledare, varav en är inriktad mot familjesektionen. Vi vill skapa förutsättningar för reflektion i vardagen och har därför dimensionerat arbetsgruppen och arbetsledningen efter det. På familjesektonen arbetar ca 35 personer. Familjesektionens myndighetsutövning är indelad i fyra enheter: mottagnings- och ensamkommandeenhet, utredningsenhet,placeringsenhet, samt öppenvårdsenhet. Inom sektionen är det ett gott arbetsklimat.

Välkommen att bli en av oss!

Kvalifikationer

Du ska ha socionomexamen.
Som person tror vi att du har god självkännedom, har tillit till andra människors förmågor, tar hjälp av andra och är prestigelös. Du är öppen och engagerad i ditt arbete och har förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare genom utveckling och förändring. Du är skicklig på att tillvara vars och ens styrkor i arbetsgruppen. I ditt ledarskap är du tydlig, strukturerad och har förmåga att fatta beslut och följa upp.
Önskvärt med chef- och arbetsledarerfarenhet och utredningsarbete med barn och ungdom.

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-25
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Vik. vid föräldraledighet tom 2018-09-30.
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Sektionschef Monica Karlsson
Telefon: 0383-976 83, 070-221 52 13

Facklig företrädare

Företrädare SSR Helena Norrlin
Telefon: 0383-971 46

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda