Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Förstelärare i Ma/ NO 7-9 som vill bidra till att utveckla Landsbro skola

Söker du en ny utmaning eller funderar du på att ändra livsstil? Bli en av 2 500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor. Du kommer till en kommun som växer, både företag och invånare ökar i antal.
Vetlanda är den vänliga, aktiva småstaden med handel, service, ett aktivt föreningsliv och en leende landsbygd med fantastisk natur in på knuten. Vetlanda är en del av småländska höglandet och mittpunkt mellan Jönköping, Kalmar och Växjö.
Det är här du har chans att växa. Som medarbetare och som människa. Välkommen till Vetlanda!

På Landsbro skola arbetar vi i två väl fungerande arbetslag med till största delen behörig personal. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på eleven och är måna om att skapa goda relationer med eleverna, för att skapa förutsättningar för dem att utvecklas så långt som möjligt. Vi arbetar långsiktigt med att öka elevernas måluppfyllelse enligt en treårig arbetsplan. Under läsåret 16/17 står grupputveckling och språkutvecklande arbetssätt i fokus för vår kompetensutveckling.

Skolan ligger i utkanten av samhället Landsbro och har nära till naturen, vilket möjliggör undervisning både inomhus och utomhus. Vi befinner oss just nu i ett spännande skede med en om- och tillbyggnad av skolan där vi som personal har möjlighet att vara med och påverka framtidens lärmiljöer.

Landsbro skolas hemsida

Arbetsbeskrivning

Du har ett brinnande intresse för att utveckla undervisningen i samarbete med elever och kollegor och tillsammans med tre förstelärarkollegor och rektor vara drivande i det arbetet. På vår skola får du arbeta i ett arbetslag där lärarna ser varje elev, stärker elevens tilltro till sin egen förmåga att lära och stimulerar till ett livslångt lärande. Du får möjlighet att utvecklas i ditt arbete genom att delta i men också driva ett organiserat och strukturerat kollegialt lärande. Under de kommande åren kommer vi framför allt att arbeta vidare med språkutvecklande arbetssätt och IKT i undervisningen.

Som förstelärare har du och dina kollegor dels ett gemensamt uppdrag som består i att driva arbetet med ett tydligt ledarskap i klassrummet, stödja kollegor i deras utveckling samt tillsammans med rektor läsa aktuell forskning som kan användas i arbetet i arbetslagen. Därutöver har varje förstelärare ett individuellt och ämnesspecifikt uppdrag. Detta uppdrag formas i samråd med rektor utifrån respektive lärares styrkor och skolans utvecklingsbehov.

I tjänsten ingår delat handledarskap.

Kvalifikationer

Du har examen för och lärarlegitimation i matematik och NO för årskurs 7-9. Du har ett genuint intresse för människor, god samarbetsförmåga samt förmåga att tillvarata andras kompetenser och idéer. Du tycker dessutom om att leda kollegor i utvecklingsarbete. Du är van vid att fatta beslut, vara tydlig och att kommunicera. Du har ett tydligt ledarskap i klassrummet och skapar goda relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare.

Uppdraget som förstelärare är ett praktiknära karriärsteg för särskilt yrkesskickliga lärare, som innebär att läraren fortsätter att undervisa, samtidigt som den ges ett särskilt utvecklingsuppdrag. Försteläraren ska sprida sina kunskaper till skolans övriga lärare och därigenom bidra till ökad måluppfyllelse. Du kommer att ha en central roll vid arbetslagets planering, uppföljning, utvärdering och analys av undervisningen.

I uppdraget ingår att stödja och coacha andra lärare i syfte att utveckla undervisningen och förbättra elevernas resultat. Försteläraren ska vara drivande i skolutveckling såväl pedagogiskt som organisatoriskt, till exempel genom att planera och leda kompetensutvecklingsinsatser tillsammans med rektor.

Kunskaper och färdigheter som krävs:
- Ämneskunskaper (mycket god)
- Pedagogiska och didaktiska metoder (mycket god)
- Bedömning och betygssättning (mycket god)
- Analysera och värdera resultat (mycket god)
- Grupprocesser (mycket god)
- Konflikthantering (god)
- Specialpedagogik (god)
- Skollagen (god)
- Läroplan för aktuell skolform (mycket god)
- Skolans övriga nationella och lokala styrdokument (god)

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-31
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträdesdatum: 2017-08-14. Vi tillämpar löpande urval.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Rektor Marie Ekström
Telefon: 0383-578 72, 070-269 38 38

Facklig företrädare

Ulrika Karlsson Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0383-974 90
E-postadress: ulrika.k@vetlanda.se

Lärarförbundets expedition
Telefon: 0383-103 31
E-postadress: lararforbundet@ vetlanda.lararforbundet.se

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Urval till intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda