Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Socialsekreterare

Söker du en ny utmaning eller funderar du på att ändra livsstil? Bli en av 2 500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utveckla arbetet med att stödja personer att komma i egen försörjning, även avseende nyanlända som väntar på att komma in i etableringen. Vi arbetar för att vår handläggning ska vara rättssäker och effektiv. Tillgänglighet och bemötande ser vi som oerhört viktigt.
Inom ekonomiskt bistånd pågår ett utvecklingsarbete där vi ännu mer än tidigare lägger fokus på att stödja personer till egen försörjning. Till vår hjälp i detta har vi börjat använda Instrument X som ett standardiserat frågeformulär som bygger på personens egen vilja till förändring. Utredningen ger en initial kartläggning och bedömning av personens möjligheter och hinder att bli självförsörjande. Instrument X bygger på MI och alla som arbetar hos oss får en grundutbildning i MI. Samarbete internt med vår arbetsmarknadsenhet och externt med andra myndigheter ser vi som en viktig del i arbetet.
Som anställd hos oss får du möjlighet att jobba tillsammans med engagerade och erfarna kollegor. Hos oss är det viktigt med en kultur där vi stödjer varandra. Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion och möjlighet till mentor som stöttar dig i ditt nya arbete. Du har möjlighet att själv påverka ditt arbete genom flexibel arbetstid, möjlighet till distansarbete finns. Förvaltningen har en generös hållning till kompetensutveckling. Vi har även extern handledning.
Socialförvaltningen i Vetlanda har under flera år byggt en socialtjänst med fokus på lärande och kvalitet. På förvaltningen jobbar två utvecklingsledare, varav en är inriktad mot vuxensektionen.
I Vuxensektionens myndighetsenhet arbetar 13 socialsekreterare samt en enhetschef. Inom myndighetsenheten arbetar vi förutom med ekonomiskt bistånd och flykting, även med missbruk och beroende samt våld i nära relationer.
Du bör vara flexibel, ha lätt att samarbeta, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt förmåga att arbeta självständigt och strukturerat.

Kvalifikationer

Socionom.

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-04
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Enhetschef Elisabet Björklund
Telefon: 0383-972 96, 070-370 83 55
E-postadress: elisabet.bjorklund@ vetlanda.se

Facklig företrädare

socialsekreterare/ Vision Virginia Lind
Telefon: 0383-97205

Företrädare SSR Helena Norrlin
Telefon: 0383-971 46

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda