Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Tillbud i Myresjö simhall

Under morgonen har det varit ett tillbud i Myresjö simhall. Ett barn från Myresjö förskola hamnade under vattnet och fick föras med ambulans till länssjukhuset Ryhov. Tillståndet för barnet är i nuläget stabilt.

Det var vid niotiden på morgonen som räddningstjänsten larmades. Barnet hade hamnat på botten i bassängen och var livlös. Hjärt- och lungräddning genomfördes av personalen i simhallen. När ambulansen kom var barnet vaken men slö.

– Olyckan hände i anslutning till att barnen tog av sig sina simdynor och skulle ta sig mot omklädningsrummen, säger Barbro Frisk som är förskolechef i Myresjö. I samband med inräkningen saknades ett barn och det får naturligtvis inte hända.

Alla barnen som var i simhallen under tillbudet samlades under förmiddagen med sina förskollärare och fick återberätta händelsen och tala om sina känslor. Samtalen kommer fortsätta under dagen.

– Vi tar händelsen på största allvar, säger Ingela Nyberg som är verksamhetschef för Vetlandas förskolor. Barnen måste hela tiden hållas under uppsikt. När barnet är i förskolan har vi ansvar för dem oavsett om det är i förskolans lokaler eller i simhallen. Vi startar nu en intern utredning för ta reda på vad som har hänt och om vi brustit.

8
Annelie Jönsson

Skriven av Annelie Jönsson
Publicerad 2017-03-15

Kontakt

Barbro Frisk

Förskolechef
Barn och Utbildning
Förskoleområde
Telefon: 0383-578 70, 072-141 29 00
Barbro.Frisk@vetlanda.se

Ingela Nyberg

Ingela Nyberg

Verksamhetschef förskola
Barn och Utbildning
BU Chef/Adm pers
Telefon: 0383-972 51, 070-609 72 51
Ingela.Nyberg@vetlanda.se

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSynpunkt Vetlanda