Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Balkong rasade på förskola

En balkong på Esplanadens förskola (hus 06) rasade idag när människor var ute och tittade på studentkortegen. Balkongen var belägen på markplan cirka en meter ovan mark. Ingen människa behövde uppsöka sjukvård.

Esplanadens förskola

Ingen kom till allvarlig skada då balkongen på förskolan rasade.

Det är balkongens betonggolv som släppt. Vid tillfället fanns både vuxna och barn på balkongen. De klarade sig utan större skador, men blev chockade, fick skrubbsår och sönderrivna kläder.

Tekniska kontorets fastighetsavdelning har gjort avspärrningar.

– Vi har stängt entrén mot badhuset och även spärrat av kring balkongen, säger driftchef Ola Ljunggren. Vi har också sett till att det är omöjligt att ta sig ut på samtliga balkonger i huset.

Avspärrningarna ska vara kvar tills vidare. På måndag hänvisas barnen till entrén som ligger mot Kulturslottet. Hänvisningsskyltar kommer att finnas.

Vad som orsakade raset är inte känt.

– Vi ser allvarligt på det som hänt och kommer att starta en utredning direkt på måndag, säger Ola Ljunggren.

Kommunen lät 2014 en konstruktör göra en besiktning av samtliga balkonger på huset och där konstaterades att det inte fanns någon risk att beträda balkongerna.

Barn- och utbildningsförvaltningen har enligt gällande rutiner gjort en anmälan om allvarligt tillbud till Arbetsmiljöverket.

10

Kontakt

Ola Ljunggren

Ola Ljunggren

Driftingenjör
TK Fastighetsavdelning, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-972 83, 072-141 37 77
ola.ljunggren@vetlanda.se

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSynpunkt Vetlanda