Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Låna en svensk eller bli utlånad

"Låna en svensk" är ett integrationsprojekt som syftar till att skapa möten mellan nyanlända och svenskar. Är du öppen och nyfiken på andra människor och kulturer? Vill du träffa människor som nyss kommit till Sverige? Anmäl ditt intresse om du vill bli utlånad eller är intresserad av att låna.

Biblioteket ihop med Tillsammans för Vetlanda, här representerade av Anna Thorsson (med sonen i knät) och Annelie Dahl (till höger), gör det möjligt för nyanlända att låna en svensk.

Mellan den 10 oktober och 16 december 2016 kan du bli utlånad eller låna en svensk. Låna en svensk arrangeras av Vetlanda bibliotek ihop med den ideella föreningen Tillsammans för Vetlanda och är ett sätt att öva på språket, lära känna nya människor och kanske lära känna Vetlanda lite bättre.

Du lånar en person under en timma. Första gången ses ni på biblioteket. Om det blir fler träffar är det intressen som styr vad man gör; kanske ta en fika, delta i föreningsliv, besöka ett museum eller varför inte bjuda hem varandra.

Är du intresserad av att bli utlånad?

Är du intresserad av att bli utlånad går du in på biblioteket och fyller i ett formulär med kontaktuppgifter, intressen och när du har möjlighet att träffas.

Du som ska bli utlånad ska prata svenska, eftersom ett av syftena är att träna på språket, men behöver förstås inte vara född i Sverige. Du behöver inte kunna Vetlanda utan och innan heller, ni kan ju upptäcka staden tillsammans!

Vissa kanske träffas bara en gång, för andra blir detta starten på en lång vänskap. Du har möjlighet att tacka nej till att bli utlånad om det av någon anledning inte passar.

Vill du låna en svensk?

De som vill låna en svensk ska gå på SFI nivå C och D och får information via SFI om hur det går till att Låna en svensk.

Biblioteket förmedlar sedan den första kontakten genom att vi ger dina kontaktuppgifter till den som du vill låna. Han eller hon kommer sedan att ringa upp dig. Ni kommer tillsammans överens om när ni ska träffas på biblioteket. Ni träffas och pratar under en timme. Vill ni fortsätta att träffas bestämmer ni själva var, när och hur.

Kontakt

Anette Lundgren

Anette Lundgren

Bibliotekschef
Kultur och Fritidsförvaltning
KoF Chefer
Telefon: 0383-974 73
Anette.Lundgren@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2016-10-04

Synpunkt Vetlanda