Pluspolarekortet för dig som arrangör

Ett pluspolarekort innehas av en person med någon form av funktionsnedsättning och innebär att den medföljande personen får fri entré. Många föreningar, organisationer och privata arrangörer erbjuder redan idag fri entré till medföljande ledsagare.

Vi stödjer pluspolarekortet

Vår förhoppning är att kortet ska underlätta för både publik och arrangörer. Framför allt att alla kommuninvånare ska känna sig trygga och delaktiga i det utbud som finns i Vetlanda kommun. Det är kultur- och fritidsförvaltningen som utfärdar kortet. Pluspolarekortet gäller i fem år.

Från 2016 gäller pluspolarekortet i regionens 13 kommuner. Detta innebär att ni som arrangör kan få besökare från någon annan kommun.

Vetlanda kommuns önskan är att möjlighet att använda pluspolarekortet ska finnas på så många olika evenemang och aktiviteter som möjligt. Alla arrangörer i kommunen som anmäler sig visas på sidan Här gäller pluspolarekortet. Arrangören får också en dekal som ska sättas upp vid entrén.

Vill ni vara med i pluspolarekortet?

Fyll i formuläret så kontaktar vi er så snart vi hinner.

Ann-Mari Forsberg

Kultursekreterare