Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Skapa och upplev på Vetlanda Museum!

Vetlanda museum bjuder in till upplevelser för alla. Ta del av museets utställningar, som alltid har ett barnspår och många aktiviteter, eller skapa i museets Konst-, pyssel- och slöjdverkstad som riktar sig till alla åldrar! Det är alltid fri entré och i museets butik finns möjlighet att shoppa unika varor och ta en liten fika. Välkommen!

Vetlanda museum med blommor i förgrunden
Vetlanda museum

Aktuell utställning

Just nu firar museet Vetlanda stad 100 år genom en stor utställning med många aktiviteter, som pågår fram till 10 januari 2021. Vetlanda Museum vill att alla som har minnen, foton, föremål och berättelser från Vetlanda förr och nu gärna delar med sig. Dina minnen är Vetlandas historia!

Öppettider

Tisdag till söndag mellan klockan 12-16.

Om Vetlanda Museum

Vetlanda Museum är ett kommunalt museum med uppgift att samla in, vårda, bevara och förmedla Vetlanda kommuns kulturarv med fokus på konst och kulturhistoria. I samlingarna finns bland annat en stor mängd fotografier, föremål och arkivhandlingar från Vetlanda nu och då, liksom en stor konstsamling. Genom utställningar, programverksamhet och praktiskt skapande i museets Konst-, pyssel- och slöjdverkstad vill museet samla och förmedla kommunens historia och samtid, samt påverka och inspirera inför framtiden.

I Vetlanda Museums uppgift att dokumentera, vårda och berätta om Vetlanda kommuns kulturarv ingår att delta i kultur-, natur- och utvecklingsprojekt, samt att ge stöd och service till organisationer, hembygdsföreningar, företag och privatpersoner.

Vetlanda Museum ansvarar också för Vetlanda kommuns konstsamling, med konst i alla former, som utsmyckar kommunens offentliga lokaler och arenor.

Museibyggnaden ligger i Apoteksparken i Vetlanda och är inrymt i det gamla Tingshuset som byggdes 1938. Museet har nyligen genomgått en omfattande renovering av publika ytor samt arkivlokaler. Här finns skapanderum, mötesrum och platser för enskilda att forska. Lokalerna är handikappanpassade och museet har fri entré.

Vetlanda museum har även tre filialmuseer varav två sköts på entreprenad. Ädelfors Gruv- och mineralmuseum, Högarps bymuseum och Vetlanda skolmuseum.

Taggar

#design&konst&hantverk  #kultur  #museum 

Kontaktuppgifter

Vetlanda Museum
vetlanda.museum@vetlanda.se
0383-973 54

Vetlanda, Kyrkogatan 31

meta fail

Vetlanda Museum

Kyrkogatan 31

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen