Vetlanda kommun logotyp

Landsbygdsveckan 2024

Kommun och politik

Publicerad:

Den 9–15 september arrangerar Vetlanda kommun en landsbygdsvecka tillsammans med kreativa och drivna aktörer som är verksamma i just våra landsbygder. Tanken är att visa upp alla möjligheter som finns när du lever och verkar i landsbygder.

En pojke vilar sitt ansikte mot mulen på en häst.

Vad är landsbygd för dig? Är det gemenskapen och drivet i ett mindre samhälle eller är det närheten till naturen och djuren?

Under Landsbygdsveckan kan du ta del av föreläsningar och låta dig bli inspirerad av landsbygderna och människorna som lever, bor och verkar där.

– Det är en vecka för att visa upp våra landsbygder och alla möjligheter som finns där, berättar Tove Norrisson som vikarierar som landsbygdsutvecklare i Vetlanda kommun.

Varje dag under veckan sker aktiviteter runt om i kommunen. Det blir föreläsningar om hållbar utveckling och att vara ung i landsbygder. Det blir inspirerande möten, ett fartfyllt traktorrace och i kommunens digitala kanaler blir det lite extra fokus på landsbygd.

För årets landsbygdsbo blir fredagen den trettonde inte en otursdag, utan snarare en dag med guldkant. Utmärkelsen delas ut årligen och varannat år är det i samband med just landsbygdsveckan. Vinnaren utses genom en omröstning som avslutas under veckan.

– Det är femte gången som utmärkelsen delas ut och vi har fått in rekordmånga nomineringar, vilket känns jättekul. Det är tydligt att det är en utmärkelse som många bryr sig om och därför är det extra kul att få dela ut den i år, säger Tove Norrisson.

Sist men inte minst kan du ge dig ut på en länsövergripande gårdsrunda. En aktivitet med syfte att få fler att upptäcka alla livsmedelsföretagare runt om i länet och samtidigt få en inblick i hur mat produceras och förädlas.

Landsbygdsveckan pågår under hela vecka 37, det vill säga den 9–15 september. Läs mer om landsbygdsveckan och de olika aktiviteterna. Observera att sidan fortsätter att fyllas på med aktiviteter.

Kontakt

Tove Norrisson

Landsbygdsutvecklare, Kommunledningsförvaltningen

Telefon: 0383-973 02

E-post: tove.norrisson@vetlanda.se