Vetlanda kommun logotyp

Rösta fram Årets landsbygdsbo 2024

Kommun och politik

Publicerad:

Årets landsbygdsvecka närmar sig och veckan till ära ska vi utse Årets landsbygdsbo 2024. Rekordmånga nomineringar har resulterat i tre finalister. Nu är det upp till dig att rösta fram en vinnare!

Kollage med bilder på Helén Höijer, Per Rosander och Malin Dahlgren Leisjö.

Helén Höijer, Per Rosander och Malin Dahlgren Leisjö. Någon av dem ska bli Årets landsbygdsbo 2024, men vem det blir, det ska du få vara med och bestämma.

Årets landsbygdsbo är en utmärkelse som delas ut av Vetlanda kommun. Varje år får människorna i Vetlanda nominera personer som de tycker förtjänar att få utmärkelsen. I år har vi fått in hela 82 nomineringar – vilket är ett rekord med råge.

– Det är tydligt att det är en utmärkelse som många bryr sig om och därför är det extra kul att få dela ut den i år, säger Tove Norrisson som vikarierar som landsbygdsutvecklare.

Tove Norrisson har tillsammans med en jury valt ut tre finalister. Kriterierna är att personerna ska vara goda ambassadörer som bor och verkar i landsbygder, de ska ha gjort avtryck i sin bygd, vara engagerade i att bidra till en levande landsbygd och vara en inspiration för andra.

Nu är det återigen dags för dig som bor i Vetlanda kommun att göra din röst hörd. Var med och rösta på någon av finalisterna här nedan. Du har till och med den 9 september på dig. Den 13 september presenterar vi vinnaren.

Helén Höijer, Landsbro

”Helén Höijer är en sann ambassadör som jobbar ihärdigt år ut och år in för sitt Landsbro. Hon är aktiv i Lannaskede hembygdsförening och sprider kunskap om sin bygd. Genom sitt outtröttliga engagemang får hon även dem som inte bor kvar att känna en stor samhörighet med sin hembygd. Helén är en inspirationskälla för andra att engagera sig i ideella föreningar och genom sitt driv bidrar hon i allra högsta grad till ett levande Landsbro med omnejd.”

Per Rosander, Stenberga

”Per Rosander har länge varit engagerad i Smålands Trädgård där han sjösatt och koordinerat stora projekt, som Vårfestivalen som lockar ett stort antal besökare till byarna i Smålands Trädgård. Han har ett stort och brett engagemang för att verksamheter i hans landsbygd ska stärkas genom samarbete och synliggörande. Med en outtröttlig entusiasm är han en god ambassadör som får andra människor att känna glädje och stolthet över sin bygd.”

Malin Dahlgren Leisjö, Ädelfors

Malin Dahlgren Leisjö har byggt upp en pärla, ett besöksmål och en plats för möten i Ädelfors. En plats där både kommuninvånare och utsocknes kan träffas i en välkomnande miljö som Malin skapat med små medel. Malin är glad, driven och full av idéer. För att få en blomstrande landsbygd förstår Malin att det är viktigt att alla hjälps åt och hon drar sig inte för att lyfta andra i sin närhet. Det är så hon sätter sitt Ädelfors på kartan.”

Vem tycker du ska bli Årets landsbygdsbo 2024? * (obligatorisk)
Rösta på din favorit.
Vem tycker du ska bli Årets landsbygdsbo 2024?



Kontakt

Tove Norrisson

Landsbygdsutvecklare, Kommunledningsförvaltningen

Telefon: 0383-973 02

E-post: tove.norrisson@vetlanda.se