Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

9 november 2019

17.00 - 19.00

Ladhalla

Bird on the wire

Bird on the wire är en hyllning till Leonard Cohen. Den framförs av matilda Bådagård, Sara Niklasson och Jesper Andersson i Ladhalla utanför Ramkvilla. Arrangemanget ingår i Vetlanda kommuns Höstfestival.

Tre personer i hatt

Bird on the wire är ett samarbete mellan Ramkvilla hembygdsförening, Studieförbundet Vuxenskolan och familjen Niklasson i Höreda.

"Bird on the wire är en högtidsstund för alla Cohenfantaster, med perfekt tonträff i både text och musik."

Så säger Sissela Kyle, skådespelare och tidigare chef för Parkteatern i Stockholm.

– Sverige är ett Cohenland, säger Matilda Bådagård som är initiativtagare till produktionen. Väldigt många har en relation till hans musik och texter och det gäller inte bara de som var med vid tiden för hans genombrott på 60- talet. Han hade ju en lång karriär och var så mångsidig i sitt uttryck. Det är ofta många i vår ålder som kommer på konserterna och de har kanske, likt oss, börjat med Cohens senare plattor och sedan lyssnat sig bakåt.

Artisterna

Matilda Bådagård (sång, piano, slagverk, fiol) är frilansande sångerska och kompositör. Hon är aktuell i duon Långbacka/Bådagård som spelar "pop med folksjäl". Duon släppte sitt debutalbum 2018 och turnerar nu i Sverige och övriga Norden. Matilda har varit hängiven utövare av brasiliansk musik som sångerska i sambagruppen A casa toca och har turnerat med svenska artister som Uno Svenningsson och Peter Lundblad.

Sara Niklasson (sång, gitarr, fiol, mandolin, bas) började som sångerska, men frilansar numera i vitt skilda sammanhang som multimusikant med särskild förkärlek för strängar. Utöver medverkan i ett antal teaterproduktioner spelar hon bl a med Niklas Strömstedt och sågs i orkestern i TV4s Idol 2018. Sara är även initiativtagare till en Joni Mitchell-hyllning i vilken hon sjunger och spelar gitarr.

Jesper Andersson (sång, gitarr, bas, trummor) är en musikant som älskar nya utmaningar och musicerande i vitt skilda stilar. Med friformjazz som språngbräda har han exempelvis kryssat sig via synthpop i Depeche Mode-bandet The New dress, till folkrock i ovan nämnda Joni Mitchell-projekt. Jesper spelar även trummor i indierockbandet The Virtues. Trumset är huvudinstrumentet, men hans musikaliska bredd återspeglas även i hans öppenhet för att musicera på just det instrument som stunden kräver.

Biljetter

Det är ett begränsat antal platser i Ladhalla. Inträde kan lösas på plats i mån av plats, men smidigast är att köpa biljetter på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Ladhalla

Ladhalla ligger på familjen Niklassons gård i Höreda.

Vid eventuella frågor om evenemanget kan du kontakta Elisabet Niklasson på telefon 073‑157 76 00.

Övrig information

Datum: 9 november 2019

Tid: 17.00 - 19.00

Plats: Ladhalla


Taggar

#musik  #nöje  #höstfestival 

Kontaktuppgifter

Ramkvilla Hembygdsförening
073-157 76 00

Ramkvilla, Höreda, Ramkvilla

meta fail

Ramkvilla Hembygdsförening

Höreda, Ramkvilla

Ramkvilla

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen