Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

28 oktober 2019

16.30 - 20.00

Hannas, Björköbyvägen 5

Cirkus­fest Björköby: Havet med Kompani Fjård

På Hannas i Björköby blir det en riktig cirkusfest med mat, musik och akrobatik den 28 oktober.

En man och en kvinna i regnkläder bär på en låda respektive en tunna

Följ med på en saltstänkt resa om en oväntad vänskap mellan en fisk och två fiskare i cirkusmusikalen Havet. Med jonglering, sång och dans skapar Kompani Fjård en lekfull föreställning med mycket värme och humor. En längtansfull historia bland gamla fiske­redskap och nya cirkus­konster som kan beröra något hos alla åldrar!

Det är fri entré! Insläppet öppnar klockan 16.30 och föreställningen börjar klockan 17.

Efter föreställningen kan du prova på att jonglera tillsammans med akrobat­duon Fjård.

Klockan 18 till 20 serverar Hannas en smarrig, hemlagad taco­buffé som kostar 50 kronor för barn mellan 2 och 10 år och 100 kronor för alla över 10 år. De allra minsta äter gratis.

Om Hannas

Hannas i Björköby har seglat upp som en publikfavorit för boende på Höglandet sedan starten 2013. Här serveras mat av mycket hög kvalitet och för de ölsugna finns ett av regionens bästa sortiment på flaska. Hannas ska jämföras med en klassisk engelsk pub dit människor i alla åldrar kommer för att umgås, äta och ha kul.

Om Björkö hembygdsförening

Hembygdsföreningen i Björkö, Vetlanda kommun, är en livfull förening som når ut långt bortom socknens gränser. Bland annat står man bakom Picknickfestivalen i Björköby som drar cirka 600 besökare varje sommar till byn. Sedan 2019 är man även verksam med att erbjuda teaterföreställningar.

Om Kompani Fjård

Magnus Bjøru är jonglör, akrobat och fysisk komiker uppvuxen på ön Jøa i Norge. Han har skapat och spelat familjeföreställningarna Magmanus Show och Attached och gjort över 500 föreställningar med dessa i 26 olika länder runt om i världen. Senast aktuell i föreställningen Satyagaraha på Folkoperan.

Amanda Roynesdotter är sångerska och dansare. Senast aktuell i Chinateaterns uppsättning av musikalen Flashdance som spelade 160 föreställningar 2014 - 2015. Under 2013 cyklade hon ensam 100 mil på turné längs den norska kusten och uppträdde med två egenproducerade föreställningar som spelades hemma i folks kök och på lokala teatrar.

Fjård är ett nystartad kompani som vill skapa innovativ scenkonst med vikt på cirkus, sång och dans. "Vi inspireras av närkontakt med den nordiska naturen och vi tar gärna våra föreställningar till platser och sammanhang där det inte finns etablerade scenrum. För oss är föreställningar vid fjällstugan eller på bryggan lika viktig som på teatern."

Om Höstfestivalen

Höstfestival i Vetlanda 2019 är ett samarbete mellan Vetlanda kommun och JONK! Scenkonst i Jönköping. Målet är att barn och unga men även vuxna ska få uppleva och vara delaktiga i nycirkusens fantastiska värld. Arrangemangen pågår 28-31 oktober. Du hittar mer information om JONK! Scenkonst på deras hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrig information

Datum: 28 oktober 2019

Tid: 16.30 - 20.00

Plats: Hannas, Björköbyvägen 5


Taggar

#barn&familj  #mat&dryck  #musik  #höstfestival 

Kontaktuppgifter

Björköby hembygdsförening
erik.olov.danielsson@gmail.com
076-192 93 33

Björköby, Björköbyvägen 5, Hannas

meta fail

Björköby hembygdsförening

Björköbyvägen 5, Hannas

Björköby

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen