20 juni 2018 till 19 augusti 2018

Vetlanda Museum

Förbered dig på det värsta - hoppas på det bästa

Välkommen till en utställning på Vetlanda Museum om hur man möter stormar som Gudrun och Per eller apokalypsens zombier.

Det finns många hot, sjukdomar, krig och naturkatastrofer så varför förbereda sig på ett zombieutbrott? Men den amerikanska smittskyddsmyndigheten använder zombier som utgångspunkt eftersom man då blir bättre förberedd på andra, mer sannolika händelser. Zombier kittlar fantasin och har sedan 60-talsfilmen Night of the living dead haft en självklar plats i filmer och serier. Men oavsett om det är Gudrun eller zombier som tränger sig på gäller det att i tid ha ställt de viktiga frågorna. Vad behöver man ha hemma vid en kris? Hur renar man egentligen vatten? Och hur mycket mat går det faktiskt åt på en vecka? 

Under sommaren har besökarna på Vetlanda Museum möjlighet att få svar på dessa frågor och många fler om krisberedskap. De får tips och inspiration om hur du kan bli mer förberedd på krissituationer. Vi kan avslöja redan nu; alla behöver inte ha en egen bunker! 

I utställningen får du också lära sig mer om människans grundläggande behov av värme, vätska, mat, sömn och trygghet. Du får tips på hur du själv kan förbereda dig och vad som är bra att ha hemma. Vem vet, en och annan kanske får en ny hobby och blir en sann prepper? 

Utställningen pågår den 20 juni till 19 augusti, tisdag-söndag klockan 12-16.           

Taggar

#museum 

Kontaktuppgifter

Vetlanda Museum
0383-973 54

Vetlanda, Kyrkogatan 31

meta fail

Vetlanda Museum

Kyrkogatan 31

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921