Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

3 oktober 2019

19.00 - 20.30

Vetlanda museum

Hannah Svensson Group på Vetlanda Museum

Lyssna till musik präglad av starka melodier i ett möte mellan jazz och popharmonier, med stort utrymme för improvisation.

Kritikerrosade sångerskan, låtskrivaren och konstnären Hannah Svensson släpper nytt album tillsammans med fyra förnämliga jazzmusiker.
Jan Lundgren som räknas som en av världens mest framstående jazzpianister, Ewan Svensson - en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister tillika Hannahs far, den legendariske basisten och kapellmästaren Matz Nilsson samt en av Sveriges allra mest respekterade och skickliga trummisar med en unik känslighet i sitt spel, Zoltan Czörsz.

Albumet "Places and dreams" består av nykomponerat material av Hannah, blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader. Musiken präglas av starka melodier och materialet på nya albumet är ett möte mellan jazz och popharmonier med stort utrymme för improvisation.

Gruppens musikaliska influenser spänner från jazz, pop, soul och fusion, där det egna soundet går som en röd tråd genom varje låt. Hannah Svensson banar sin egen väg och har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med en konsert på populära jazzklubben "Pizza Express".

Gruppen består av Hannah Svensson som sjunger, Jan Lundgren på piano, Ewan Svensson på gitarr, Matz Nilsson på bas och Zoltan Csörsz på trummor.

Entré kostar 150 kronor och du kan köpa din biljett på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också kontakta kultursekreterare Ann-Mari Forsberg på telefon 0383‑974 58, eller skicka ett mail till annmari.forsberg@vetlanda.se.

Övrig information

Datum: 3 oktober 2019

Tid: 19.00 - 20.30

Plats: Vetlanda museum


Taggar

#musik 

Kontaktuppgifter

Vetlanda kommun, Kultur och fritid
annmari.forsberg@vetlanda.se
0383-974 58

Vetlanda, Kyrkogatan 31

meta fail

Vetlanda kommun, Kultur och fritid

Kyrkogatan 31

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen