Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

8 mars 2020

13.00 - 14.30

Vetlanda Museum

Hemmafrun, kvinnor och konstnär­skap 1938

Observera att biljetterna till detta evenemang är slut. Den 8 mars är det kvinnodagen. Dagen till ära bjuds det då på en historisk konsert om hemmafrun, kvinnor och konstnärskap som det såg ut för 82 år sedan.

Fyra kvinnor på scen. En läser bok, en häller i en kopp, en i en gitarr och en riktar en pistol. 

Med klassisk gitarrmusik komponerad av enbart kvinnliga kompositörer samt insändare, recept och följetonger från Hemmets Veckotidning anno 1938 presenterar gitarrkvartetten (O)MEGA-4 "Hemmafrun- kvinnor och konstnärskap 1938".

Välkommen att uppleva humor och allvar från en svunnen tid blandat med den än idag aktuella frågan om synen på könsroller både i Vetlanda och ute i vida världen.

Året är 1938 och fru Nora spenderar ännu en eftermiddag i fåtöljen. Samtidigt musicerar underbarnet Yvette Montagnon i Paris salonger och mästerspionen Chan huserar under största sekretess och vådligaste fara på kinesiska ambassaden i Moskva. Den senare dock fiktivt i Hemmets Veckotidning, en välfylld tidskrift i fyrfärgstryck à 25 öre som pryder Noras finrumsbord.

Samma tidskrift tjänar också som kommunikationskanal för spaltoraklet Annika Blomkvist som upplyser om allt. Till exempel hur man på bästa sätt putsar koppar till att variera middagar, sköta sig själv, sköta andra, sköta pengarna, familjen, städningen och tristessen.

Nora vet inte vad hon vill laga till middag. Nora vet inte om hon vill laga middag. Nora vet inte ens om hon vill vara Nora - Måste hon det? Kunde hon kanske ha varit någon annan? Kan Annika svara?

O(MEGA)-4 består av Vetlandabördiga Moa Nissfolk, Elisabeth Janson, Greta Karlsson och Astrid Nyborg Berg.

Hämta gratisbiljett

Fribiljetter är nu slut.

Övrig information

Datum: 8 mars 2020

Tid: 13.00 - 14.30

Plats: Vetlanda Museum


Taggar

#musik  #vetlanda100 

Kontaktuppgifter

Vetlanda kommun
annmari.forsberg@vetlanda.se
0383-974 58

Vetlanda, Kyrkogatan 31

meta fail

Vetlanda kommun

Kyrkogatan 31

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen