24 oktober 2018

19.00  - 20.30

Vetlanda museum

Johan Stengård - Jazz på Vetlanda museum

Saxofonisten Johan Stengård - en av Sveriges främsta instrumentala artister kommer till Vetlanda. Hans mest uppskattade talanger är att hålla en stark slutton tills all luft har gått ur både honom och publiken!

Johans långa spännande karriär innehåller, förutom alla solo­framträdanden mängder med samarbeten med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn och därtill har han medverkat i hundratals TV-shower.

Johans stora passion är saxofonen. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazz-improvisationer eller råa blues-solon är hans specialitet och en av hans mest upp­skattade talanger är att hålla en stark slutton tills all luft har gått ur både honom och publiken! När Johan blåser luften genom sin saxofon så är det som om han berättar en historia där tonerna blir till ord, känslor och bilder. Konserterna blir till resor genom olika musikaliska land­skap där lyssnaren blir led­sagad av Johans berättelser mellan musik­styckena som varierar från folk­melodier och jazz till musikal. Vi har glädjen att få möta Johan Stengårdlänk till annan webbplats tillsammans med en pianist på Vetlanda museum.

Biljett kostar 150 kr och finns att köpa från den 1 augusti på InfoCenter Vetlanda och även som http://webbiljett.se/vetlandalänk till annan webbplats

Taggar

#musik  #nöje 

Kontaktuppgifter

Vetlanda kommun
annmari.forsberg@vetlanda.se
0383-974 58

Vetlanda, Kyrkogatan 31

meta fail

Vetlanda kommun

Kyrkogatan 31

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921