Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

26 oktober 2019

10.00 - 14.00

Friskis & Svettis, Bangårdsgatan 9A

Kläd­bytar­­dagen HÖST

Vi i den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på slit-och-släng-trenden. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta.

En illustration av en kvinna som håller upp en stor t-shirt.

De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö. Därför ska du komma till Klädbytardagen 2019.

Naturskyddsföreningen och Friskis & Svettis anordnar HÖSTENS Klädbytardag. Denna gången sker evenemanget i Friskis & Svettis lokaler. Nytt för hösten är att du får byta upp till 15 plagg!

Så här går det till

Du tar med dig max 15 fina och fräscha plagg, gärna träningskläder, både till barn och vuxna samt väskor och skor. Inlämning sker hos Friskis & Svettis fredag 25 oktober mellan klockan 17 och 19 eller på själva klädbytardagen lördag 26 oktober klockan 10 till 14.

För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.

Det är helt gratis!

Plagg som ingen väljer skänks till lokala second hand-butiker och andra behövande. Du får inte tillbaka kläderna.

Klädbytardagen har blivit ett nordiskt event, Nordic Swap Day. I Danmark är det initiativet Byttemarked som står bakom arrangemangen och i Norge är det Norska Naturvernforbundet som har klädbytardagen som en del i sin kampanj Ta vare på det du har.

Vi vill passa på att tipsa om Naturskyddsföreningens kampanjsida Fixa grejenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med praktiska tips och hemmahacks för att förlänga livet på våra saker, kläder och textilier.

Övrig information

Datum: 26 oktober 2019

Tid: 10.00 - 14.00

Plats: Friskis & Svettis, Bangårdsgatan 9A


Taggar

#antikt&loppis  #shopping 

Kontaktuppgifter

Friskis & Svettis
Moa_eckstrand@hotmail.com

Vetlanda, Bangårdsgatan 9A

meta fail

Friskis & Svettis

Bangårdsgatan 9A

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen