Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

14 oktober 2019

19.00 - 21.00

Missionskyrkan

Musikcafé: Duo Naranjo-Weurlander

Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med ursprung i Chile och Minna Weurlander från Finland, möts och eldar igång piano och dragspel blir det en alltigenom gränsöverskridande upplevelse.

Två tjejer med olika färger som ser ut att skimra mot deras ansikten

Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander (Finland) möts och eldar igång piano och dragspel blir det en alltigenom gränsöverskridande upplevelse.

Med rötterna i två olika världsdelar men med samma passion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjos och Minna Weurlander åt. Deras musik är djupt personlig - full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

Tania Naranjo växte upp i Santiago, Chile. Tidigt kom hon i kontakt med, och utvecklade en stark passion för, klassiskt piano och chilensk folkmusik. Tania är en etablerad pianist och sångerska som numer bor i Sverige. Hon har framfört sin egen musik över hela världen både i solokonserter, med symfoniorkester och med egna konstellationer. Hennes musik är inspirerad av jazz, argentinsk tango, 1900-talets moderna kompositörer, urban chilensk musik och folkmusik från Anderna.

Minna Weurlander är född och uppvuxen i Finland. Hon är konsertspelare och kompositör och har arbetat med allt från symfoniorkester till samtida, experimentell dans och teater. Hennes musik och hennes spelstil har varit starkt influerad av den ryska dragspelstraditionen och givetvis av den argentinska tangon.

Både Naranjo och Weurlander har länge erkänts som starka profiler och artister på klassiska, världs- och jazzmusikscener och har numera hela världen som sitt arbetsfält.

Abonnemang och biljetter

Abonnemang och enstaka biljetter finns att köpa vid konserterna i Missionskyrkan. Kassan öppnar klockan.

Sju konserter kostar 600 kronor och den som du lever samman med betalar endast 300 kronor.

Enstaka biljetter säljs i mån av plats och kostar 190 kronor, pensionärer betalar 150 kronor och för vuxenstuderande är priset 40 kronor. Alla elever i Vetlandas skolor, till och med gymnasiet, går gratis på musikcafé.

Endast kontant betalning.

Vetlanda stråkförening och fika!

Vid samtliga konserter kommer publiken att mötas av barn och föräldrar från Vetlanda stråkförening. De bakar världens godaste bullar och kakor till kaffet. Njut och stötta samtidigt föreningen med en liten slant!

Alltid förband från musikskolan

Våra gäster kommer vid varje musikcafé att mötas av duktiga elever med lärare från Musikskolan som agerar förband.

Övrig information

Datum: 14 oktober 2019

Tid: 19.00 - 21.00

Plats: Missionskyrkan


Taggar

#cafe&bageri  #musik 

Kontaktuppgifter

Vetlanda kommun och Vetlanda stråkförening
annmari.forsberg@vetlanda.se
0383-974 58

Vetlanda, Missionsgatan 6

meta fail

Vetlanda kommun och Vetlanda stråkförening

Missionsgatan 6

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen