Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

12 oktober 2020

19.00 - 21.00

Missionskyrkan i Vetlanda

Musikcafé­serien - Tolkien­ensemblen

Kammarensemblen på sex personer tolkar musiken från Sagan om ringen-filmatiseringarna i klassisk och irländsk folkloristisk stil. Förutom vackra älvlåtar och glada hobbitsånger framför de också melankoliska ballader.

Ensemblen står bredvid varandra för att posera på fotografi

Tillsammans med den danska gitarristen och kompositören Peter Hall delades dikterna och sångerna från Sagan om ringen upp i olika genrer. Lyriska låtar tillskrivs de vackra alverna och folkloriska låtar hobbitar, människor och dvärgar.

I år firar den världsberömda Tolkienensemblen 25-årsjubileum. Kompositören Caspar Reiff grundade ensemblen 1995 och skapade världens första kompletta musikaliska tolkning av dikter och låtar från "Sagan om Ringen-triologin". Under åren 1997 till 2005 spelade de in fyra album. Inspelningarna släpptes över hela världen och ensemblen har uppträtt i många av Europas konsertsalar, inklusive Gewandhaus i Leipzig, Concert Gebouw i Amsterdam, Le Grand Rex i Paris, Concert Hall Wien och Friedrichstadt Palats i Berlin.

Med på turnén skulle vi även fått äran att se skådespelaren och musikern Billy Boyd, som spelade hobbiten "Pippin" i Sagan om ringen-filmerna. Men tyvärr ställer den rådande pandemin till med nya problem. Smittspridningen ökar i Europa, restriktionerna i Danmark har skärpts och det stundar val i USA. Sammantaget gör detta att medlemmarna i Tolkienensemblen är alltför oroliga att Billy boyd inte kommer kunna resa åter till USA och därför ställs hans medverkan in.

Medverkande

  • Caspar Reiff, gitarr
  • Jenny Elfving, violin
  • Sibeal Hill, sång och dans
  • Nikolaj Holger, piano/keyboard och sång
  • Anna Bäk Christensen, sång
  • Carl Reiff, gitarr, penny-whistle och sång

Om konserten

För att minska trängseln vid insläppet öppnar dörrarna klockan 18 och konserten startar klockan 19.

Biljetterna kostar 150 kronor och säljs från och med måndag den 28 september. Du kan köpa dina biljetter på Vetlanda kontaktcenter eller handla direkt på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Serviceavgift på 25 kronor tillkommer vid köp på kontaktcenter. Det finns endast 50 biljetter!

Konserten består av två stycken akter á 45 minuter. Gott, hembakat fika serveras av Vetlanda Stråkorkester under pausen.

Musikcaféserien arrangeras av Smålands Musik & Teaterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Vetlanda kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Vetlanda Stråkorkesterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrig information

Datum: 12 oktober 2020

Tid: 19.00 - 21.00

Plats: Missionskyrkan i Vetlanda


Taggar

#kultur  #musik  #musik&festival 

Kontaktuppgifter

Smålands Musik & Teater
annmari.forsberg@vetlanda.se
0383-974 58

Vetlanda, Missionsgatan 6

meta fail

Smålands Musik & Teater

Missionsgatan 6

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen