Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Lena sadlade om och satsade på sitt intresse

Lena Furuskog är hobby-chauffören som hoppar av bussen och hjälper fyrbenta vänner. Lena driver sedan 2014 Furuskogs hästmassage och sadelcoach. Hur hon hjälper hästar och ryttare berättade hon om när kommunen och Nuvab besökte gården i Fageräng.

Magnus Claesson, Lena Furuskog, Carina Bardh (M)

Magnus Claesson och Carina Bardh (M) besökte Lena Furuskog och hennes företag Furuskogs hästmassage och sadelcoach.

Hästar har alltid varit en stor del av Lenas liv. Efter att ha jobbat på ungdomshem i många år ledde hästintresset henne till att ta steget att starta eget. Hon har delvis också återgått till ett av sina tidigare yrken, nämligen att köra buss. Nu är dock busskörningen mest en hobby vid sidan om företaget som hon driver från sin hästgård i den idylliska miljön i Fageräng.

- Det är en härlig frihet att driva eget och kunna styra sina arbetsdagar. Nu kör jag bara buss i morgontrafik några gånger i veckan, säger Lena.

Djupgående massage

På Furuskogs hästmassage och sadelcoach erbjuder Lena massage, akupunktur och individuell sadelcoachning, allt för fyrbenta hästkrafter. Massagen är djupgående, så kallad djupvågsbehandling, och utförs med hjälp av laser. Utöver massage erbjuder hon även behandling med akupunktur.

- Jag utför i första hand behandlingar på plats hos kunden. Då är hästen tryggare och jag kan se hur den agerar i sin hemmiljö, säger Lena.

Genom att försöka se till orsaken snarare än symptomen hos hästen kan skador och onödigt lidande minskas. Lena förklarar att det kan vara först när hästen på grund av värk kompenserar och flyttar tyngdpunkten som friska delar får problem och symptomen upptäcks.

- Behandlingarna är väldigt effektiva och kan i vissa fall bidra till att slippa veterinärbesök men om det är något utanför mitt område så hänvisar jag alltid vidare. Veterinärer hänvisar även vidare till mig vid problem som de tror jag kan hjälpa till med, så det är ömsesidigt, säger Lena.

Sadelcoachning

Sadelcoachningen innebär att Furuskogs säljer sadlar efter en individuell sadelprovning. Den går ut på att Lena hjälper till att prova ut en sadel som är personligt anpassad för både häst och ryttare, vilket ger bäst förutsättningar för båda.

- Även vid sadelprovning är det bäst att jag besöker kunden, för att se häst och ryttare i sin miljö. Innan besöket ska kunden lämna information om hästen och ryttaren för att jag ska kunna få bäst förutsättningar att matcha rätt sadel, säger Lena.

Verksamheten ska utvecklas

Lena tycker det fungerar bra att driva företag i Vetlanda och att hon nyligen köpt en ny gård för att kunna utveckla sin verksamhet. Den nya gården ska byggas ut så att Furuskog även ska kunna ha en egen butik.

- Jag tycker det är kul med besök och att det finns ett intresse att se vad jag arbetar med och vad jag har att erbjuda, säger Lena.

Furuskogs.

Det finns flera hästar på gården.

Företagens upplevelser bidrar till utveckling

Nuvabs näringslivschef Magnus Claesson och kommunalrådet Carina Bardh (M) var med och besökte Furuskogs. De fick umgås med snälla hästar samtidigt som de fick ta del av Lenas upplevelse av att driva företag i Vetlanda.

- Det är väldigt bra att få information om vilka delar som företagen tycker fungerar bra och mindre bra. Det är givande att ta del av de möjligheter och utmaningar som Vetlandas entreprenörer ställs inför. Då kan vi utveckla ett ännu bättre företagsklimat här, säger Magnus Claesson.

Carina Bardh (M) instämde och förklarade varför hon tycker det är viktigt att besöka företag i kommunen.

- Jag tycker det är givande att besöka företagen i kommunen. Då kan jag se hur besluten som fattas påverkar deras vardag, samtidigt som de kan förmedla vad de har för behov. Jag mäter av företagsklimatet och tar till mig vad vi politiker kan ta med oss, säger Carina Bardh (M).

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer