Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ädelfors folkhögskola satsar sig ur krisen

Ädelfors folkhögskola satsar i coronatider och bygger om stora delar av skolan. Det ska bland annat bli en helt ny entré och en fräschare matsal, som både elever och konferensgäster kan ta del av.

Ädelfors Folkhögskola.

Just nu pågår ett omfattande arbete med att bygga om delar av Ädelfors folkhögskola.

Ombyggnationen är redan full i gång och beräknas vara klar till den 1 november i år. Första steget i projektet är att göra om matsalen och skapa en mer välkomnande huvudentré.

— Receptionen ska ligga rakt fram när man kommer in genom dörrarna. Nu ligger den till vänster och det är många som missar den och går förbi. Vi vill att alla som kommer hit ska känna sig mer välkomna. Bredvid receptionen ska vi bygga en bistro, säger rektor Ole Busse.

En scen ska byggas i entrén och när pandemin är över hoppas man på att kunna ha en hel del framträdanden där. Det kommer även bli ett kafé i anslutning till matsalen dit vem som helst kan komma och fika. Matsalen ska byggas ut och fräschas upp.

— Utanför matsalen har vi i dag en altan utan tak, större delen av den ska nu glasas in och vinterbonas så att det även går att sitta där på vintern, säger Ole.

Inglasad altan.

Den befintliga altanen ska glasas in.

Få personer på skolan

Det underlättar att de flesta elever har sina lektioner på distans när det byggs och borras i vart och vartannat utrymme.

— Det är lite lugnare på skolan just nu eftersom många av lektionerna är på distans och vi har väldigt få konferenser så då passar det bra att vi renoverar. Vi bestämde att vi skulle bygga om redan innan pandemin men jag vet inte hur vi hade löst det utan distansarbetet, det låter mycket och är rörigt så det är tur att det inte är så många här, säger Ole.

Det är byggföretaget Axel Andersson och son i Sävsjö som har totalentreprenaden och de arbetar just nu med att riva stora delar för att kunna börja bygga.

Ole ser fram emot att se projektet färdigställas.

— Det är en omfattande satsning och jag har önskat detta i flera år, så det känns helt fantastiskt att jag fick med styrelsen på detta. Vi försöker satsa oss ur krisen och när den är över kommer vi stå här med en riktigt fin anläggning. Jag vet att detta kommer bli bra, säger han.

Läs mer om Ädelfors folkhögskola på vetlanda.se under boende.

Visualisering av matsalen.

Såhär ska matsalen se ut när den är klar.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer