Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ännu en sommar över förväntningarna

Det har varit en mycket bra turistsäsong i Vetlanda. Besökare från både Sverige och utlandet har hittat till våra besöksmål under semestern.

Peter Szabo på Little rock lake zipline.

Peter Szabo på Little rock lake zipline är nöjd med hur sommarsäsongen har varit.

Kommunen har sju Infopoints och såhär rapporterar några av dem hur sommaren har sett ut.

Little rock lake zipline har haft fullbokat under större delen av sommaren och jämfört med förra året har de haft en större anstormning av utländska turister.

– Det kom fler utländska turister än vad vi hade räknat med och det är ju såklart jättekul. Det kom även en del turister från Polen och Tjeckien och det är inte vanligt att de åker till Sverige på semester. Andra länder har haft stängda gränser och då kanske de har valt att testa något nytt. Jag upplevde det som att de blev glatt överraskade och att de kommer återvända till Sverige, säger Peter Szabo som driver Little rock lake zipline.

För många besöksmål är säsongen slut men inte för Little rock lake zipline, som har öppet året runt. Till Halloween i år planerar de att göra något extra för sina besökare.

– Vi har en höstlovspecial där man kan åka billigare på svarta och röda banor. Vi kommer även pynta och skapa lite stämning här och spöka ut oss. Sen kommer även den underjordiska labyrinten vara öppen som vanligt, säger Peter.

Musikkvällar vid ån

Även Anki Wall som driver Gamla mejeriet i Karlstorp är nöjd med säsongen.

– Det blev en fantastisk sommar med många besökare. Det kom både svenskar men också en del utländska turister och en hel del folk från både Stockholm och Göteborg, det var verkligen kul att de hittade hit, säger hon.

Under sommaren har Gamla mejeriet haft öppet på torsdagar för musikkvällar och grillning vid ån och även det lockade många besökare.

– Det gick väldigt bra och jag tror att vi kommer fortsätta med det även nästa år, säger Anki.

Men riktigt än kan inte Anki ta ledigt, Gamla mejeriet fortsätter nämligen att hålla öppet varje helg hela september ut.

– Sen kommer vi öppna igen lagom till första advent och då blir det både musik och god mat här.

Anki Wall på Gamla mejeriet i Karlstorp.

Anki Wall på Gamla mejeriet i Karlstorp.

Fler grupper

För Jan Evansson på Ramoa i Ramkvilla har det varit en fullspäckad säsong som fortsätter långt in på hösten. Vid mitt besök var Jan fullt upptagen med att ta hand om en grupp elever som läser till naturguider på Ädelfors folkhögskola. Eleverna hade stannat över natt och testat att sova i hängmattor utomhus och i den stora kåtan.

– Nu har jag fått en del gruppbokningar och det saknade jag i början av säsongen men nu börjar de äntligen trilla in, säger Jan.

I övrigt har han haft en väldigt bra säsong och precis som för de andra InfoPointsen blev den betydligt bättre än vad han hade räknat med.

– Jag har haft besök av både svenska och utländska turister och det är precis så jag vill ha det.

Under hösten hade han planerat för vildmarksloppet som vanligtvis hålls i oktober varje år men för att vara på den säkra sidan med corona är det framskjutet till 2022.

– Vi satsar på att köra i gång till nästa år och det ser jag fram emot, säger Jan.

Även kontaktcenter har haft en strid ström av turister som frågat om allt från boende, till aktiviteter och cykelleder.

– Det har varit en hel del turister i år, mer än vad vi räknade med från början. Främst är det svenskar som har hittat hit men även en hel del tyskar. Det har varit en väldigt bra sommar, säger samhällsvägledare Sandra Sellman.

Du kan läsa mer om våra infopoints på vetlanda.se under kontakta oss.länk till annan webbplats

Jan Evansson på Ramoa.

Jan Evansson på Ramoa.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer