Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

App­restau­rangen öppnar i Vetlanda

Nu blir det smarriga små tapasrätter, påhittiga drinkar och en och annan smartphone vid middagsbordet. Den populära restaurangkedjan Pinchos väljer nämligen att slå upp portarna i Vetlanda.

Sofie Gunnevik framför Vetlanda resecentrum

Sofie Gunnevik är glad att kunna ta med både familj och vänner till Pinchos i Vetlanda, även om hunden Inez nog inte ska hänga med.

– Vi har gjort lite olika marknadsundersökningar och kommit fram till att Vetlanda har ett väldigt bra upptagningsområde. Vi kommer åt rätt mycket människor på en 20 minuters bilfärd, berättar Filip Carlsson som är franchisetagare för Pinchos i Värnamo och snart även Vetlanda.

Pinchos är världens första apprestaurang, och inte minst Vetlandas första apprestaurang. För den som inte varit på en sådan innan kan det begreppet väcka lite frågor. Hur funkar det egentligen?

– Det är inte så krångligt. Du bokar bord i appen, beställer mat och dryck i appen och betalar i appen. Du genomför helt enkelt hela restaurangbesöket i appen, berättar Filip.

Du som läser den här texten har med stor sannolikhet redan en smartphone. Kanske är det rent av den du använder för att läsa artikeln. Men om du inte har en smartphone, hur ska du då göra för att besöka Pinchos?

– Vi har lånetelefoner i restaurangerna och personal som gärna hjälper till så att alla förstår hur det fungerar, säger Filip.

Lockar gammal som ung

Med cirkustemat som är genomgående i kedjans samtliga restauranger, de påhittiga drinkarna, lekfulla desserterna och populära tapasrätterna lockar Pinchos besökare i alla åldrar. Det kan med andra ord bli ett populärt inslag för alla hungriga i Vetlanda. Såväl tonåringar och barnfamiljer som pensionärer.

En som ser fram emot att Pinchos öppnar är Sofie Gunnevik. Med fyra barn i åldrarna 7 till 18 är det nämligen en restaurang som nämns lite oftare än andra i hushållet.

– När barnen ska bestämma så är det nästan alltid Pinchos. Men det kommer bli kul för en annan också att det kommer till stan, om man vill gå ut med sina vänner bara, säger hon.

Slår upp portarna till hösten

Redan innan semestern börjar det renoveras och byggas i lokalerna i Vetlanda resecentrum. Med en beräknad byggtid på tre månader räknar Filip Carlsson med att Pinchos i Vetlanda slår upp portarna till hösten.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer