Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Årets företagare i Jönköpings län är från Vetlanda

En inbjudan till lunch hos landshövdingen damp ner i brevlådan hos Holsby metalls VD Mikael Fasth. Efter lunchen stod det klart att han inte bara är Årets företagare i Vetlanda kommun, utan i hela Jönköpings län.

Mikael Fasth står framför en industrirobot och gör V-tecken med händerna

Mikael Fasth på Holsby metall har fått utmärkelsen Årets företagare i Jönköpings län.

Årets företagare i Jönköpings län är Mikael Fasth. Förklaringen är enligt Mikael ett gediget lagarbete och om han själv fick bestämma skulle hela företaget belönas med den fina utmärkelsen. Inte minst kollegan och vice VD:n Simon Nilsson.

– Det är otroligt smickrande att andra utanför kommunen får upp ögonen för Simons, mitt och hela Holsby metalls arbete, säger Mikael Fasth.

– Vi är delaktiga allihopa. Är det något vi kanske kan vara lite självgoda över så är det att vi lyckats skapa en så pass bra organisation runt omkring.

Efter att Mikael och Simon tog över företaget 2011 har omsättningen nästan fyrdubblats och sedan vårens utmärkelse menar Mikael att folk har fått upp ögonen för Holsby Metall på en lokal nivå. Det har blåst positiva vindar och framför allt är det på rekryteringssidan det har märkts av.

– Fler söker sig till oss spontant nu, det är kul.

Men den stora kundbasen finns inte i Vetlanda kommun och Mikael konstaterar att en utmärkelse som berör hela länet mycket väl kan påverka företaget positivt även på marknadssidan.

– Nu når vi ut på ett annat sätt. Vi kan få räckvidd, det kan eka mer ut i Sverige. Det betyder väldigt mycket. Kanske kan vi hitta flera nya kunder samtidigt som det blir lättare i rekryteringen och att få tag i rätt kompetens.

Trodde inte på ny utmärkelse

Inför lunchen med landshövdingen kunde inte Mikael tro att han skulle dit för att ta emot en ny utmärkelse.

– Det är väldigt smickrande. Det finns så många duktiga och fina företag och industrier i länet, så det är en väldigt tuff konkurrens, säger han.

Senast en Vetlandaföretagare fick representera Jönköpings län i det här sammanhanget var när Birgitta och Anders Starck fick ta emot utmärkelsen med sitt Stensåkra charkuteri och deli 2016. Från näringslivsorganisationen Nuvabs sida är det bara glada miner.

– Vi tycker självklart att det här är jätteroligt. Nu blir det ett Vetlandaföretag som får representera länet på den stora galan i oktober, säger Cecilia Hjort Athler som är näringslivsutvecklare på Nuvab.

– Det är roligt att vi har kunnat utse en vinnare här i Vetlanda som står sig så stark i hela länet. Både Mikael och Simon är väldigt bra förebilder för andra företagare.

Ny chans i oktober

Nu väntar ytterligare spännande möjligheter för Mikael Fasth och Holsby metall. Den 11 oktober kommer Mikael att representera Jönköpings län när Årets företagare i hela Sverige ska presenteras i Stockholms stadshus.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer