Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Avsluta sommaren i Karlstorp

I helgen har du möjlighet att upptäcka Karlstorp, när flera butiker, fik och en blomstrande trädgård håller öppet och skapar en rolig dag för alla besökare.

Upptäck Karlstorp i helgen.

I helgen håller flera butiker och fik i Karlstorp öppet och bjuder på något extra, som ett avslut på sommaren. Anki Wall på Gamla mejeriet hoppas att det kommer många besökare.

– Vi gör detta som ett avslut på sommaren och för att välkomna hösten, det blir något utöver det vanliga. Vi vill visa hur mycket det faktiskt finns att se och göra i Karlstorp och vilket fantastiskt ställe det är. Många som bor i och runt Vetlanda har aldrig varit här, säger Anki Wall på Gamla mejeriet i Karlstorp.

Det är Gamla mejeriet, Söregård grönsaksodling, Stjernbergs Skafferi, Räven och osten, Marholma och Backegården gårdsbutik, som alla har gått ihop för att skapa en rolig dag för besökarna.

– Det fanns planer på att göra något liknande redan förra året, men i år är vi ett större gäng som går ihop och gör detta tillsammans, säger Anki Wall.

Mat i trädgården

I Gamla mejeriet kan du fika eller äta lunch och titta på butikens alla antikviteter. På plats finns också Söregård grönsaksodling som säljer närproducerade grönsaker och kocken Christoffer Albinsson som lagar mat på murikka i trädgården. Även Stjernbergs Skafferi finns på plats och säljer hembakat surdegsbröd och andra godsaker.

Lasse och Jörgen i Marholma öppnar upp sin vackra trädgård och välkomnar besökare att titta på alla vackra blommor.

Räven och osten kan du köpa goda ostar som producerats på plats av lokala råvaror. Här kan du också fika i en hemtrevlig miljö.

I Backegårdens gårdsbutik kan du köpa lokalproducerat kött och andra delikatesser. Du kan också hälsa på alla djuren som finns på gården.

Livemusik

– Tanken är att du ska kunna åka runt i Karlstorp under dagen och besöka de olika butikerna och fiken. Sen har vi en efterfest här på mejeriet med korvgrillning och livemusik. Vi hoppas på fint väder och att många tar sig hit och hittar lite nya guldkorn, säger Anki Wall.

Upplägget är samma under både lördag och söndag.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer