Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Designtak är Årets tillväxtbolag

Årets tillväxtbolag är en utmärkelse som delas ut av Almi företags­partner i Jönköpings län. I år är första året som priset delas ut i Vetlanda och den stora äran att få den första utmärkelsen är Designtak.

Eddie Wingren och Daniel Hallgren håller i ett diplom

Eddie Wingren och Daniel Hallgren var smickrade över motiveringen på diplomet.

mallbild

Designtak är ett Vetlandaföretag som levererar formgivna och monteringsfärdiga entrétak. Hjärnorna bakom företaget är de två erfarna plåtslagarna Eddie Wingren och Daniel Hallgren. Efter år av slit med att bygga platsbyggda entrétak fick de idén om att erbjuda monteringsfärdiga sådana – dessutom skulle de vara estetiskt tilltalande. Denna idé har nu gjort att de fått utmärkelsen Årets tillväxtbolag 2020.

I motiveringen står det att Designtak har byggt upp en väl paketerad produktmix och effektiv produktion för att kunna fortsätta sin internationella expansion. Och Eddie och Daniel gör ingen hemlighet av att de vill fortsätta utvecklas på den internationella marknaden.

På frågan om var företaget befinner sig om fem år är svaret att Sverige är den lilla marknaden. Om fem år vill företaget att 60 till 70 procent av försäljningen ska vara export utanför Sverige.

– Vi vill fortsätta växa. Tillsammans med andra och med vår personal. Vi är jättestolta över vår personal, alla här vet vilka mål vi har och vad vi jobbar emot, säger Eddie.

Utdelningen skedde under onsdagen vid lunchtid. På plats för att överraska de glada vinnarna var Henrik Laurelii och Johanna Donker från Almi och Cecilia Hjort Athler och Magnus Claesson från Nuvab. Från kommunen fanns kommundirektör Magnus Färjhage på plats tillsammans med kommunalråden Henrik Tvarnö, Carina Bardh och Dan Ljungström samt oppositionsråd Jan Johansson.

Utmärkelsen Årets tillväxtbolag

Utmärkelsen Årets tillväxtbolag delas ut till ett företag som under de senaste tre åren gjort en strategisk förändring av sin verksamhet som kommit att bidra till en markant tillväxt av bolaget. Tillväxten kan bestå av ökad omsättning, vinst eller personalstyrka.

Bland förändringar ett bolag kan göra för att åstadkomma sådan tillväxt listar Almi följande:

  • Strategiskt satsa på nya marknader nationellt och/eller internationellt.
  • Innovativt utveckla nya produkter eller addera tjänster och lösningar som kompletterar produkterna.
  • Digitalisera sina processer för en ökad effektivitet och kundnytta.
  • Driva ett aktivt hållbarhetsarbete där hållbarhet är en integrerad del i företagets affärsmodell.

Motiveringen

Årets tillväxtbolag i Vetlanda har genom ett strategiskt arbete byggt upp en väl paketerad produktmix och effektiv produktion för att kunna fortsätta sin internationella expansion. Att dessutom ha hantverkaren i fokus för att skapa en hållbar arbetsmiljö gör Designtak i Småland AB till en värdig vinnare.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer