Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Diggiloo kommer till Vetlanda

Nu är den sista stora pusselbiten på plats inför Vetlandas 100-årsfirande. Den 9 juli gör kommunen om Nydala gräsplan till skådeplats för en riktig familjefest. Då kommer nämligen Diggiloo med sin turné och bjuder Vetlandaborna på en helkväll med sång, dans och humor.

förra årets Diggiloogäng på scen. Längst fram står Mariette och Martin Stenmarck.

Så här såg det ut förra sommaren när Diggiloo var ute på sin populära turné. Foto: Per Jahnke

Redan när Vetlanda kommuns kultur- och fritidschef Stewe Jonsson tillträdde sin post 2014 ville han ta reda på vad som krävdes för att arrangera konserter i större skala.

– Då träffade jag faktiskt Diggiloo. Jag var nere i Växjö för att se hur de gjorde och påbörjade en så kallad scenutredning, berättar Stewe.

Sex år senare kommer Diggiloo alltså till Vetlanda. En färgsprakande underhållningskväll med massor av kända profiler väntar torsdag den 9 juli. Skådeplatsen är vid Tjustkulles fot, på fotbollsplanen som länge gått under namnet Nydala gräs.

– Scenen kommer att vara placerad i hörnet på fotbollsplanen, vid infarten till arenaområdet, så publiken sitter med näsan mot Himlabackarna.

Att få Diggiloo till kommunen kostar en slant och budgeten för projektet i sin helhet uppgår till 1,8 miljoner kronor. En budget som ska täcka alla omkostnader, som till exempel att få dit toaletter, elektricitet och att genomföra enklare markarbeten. Samtliga biljettintäkter går direkt till kommunen och tanken är att allting ska gå jämnt ut och kanske till och med ge ett plusresultat.

– Jag var i Ekjsö och gjorde lite studiebesök och tittade bakom kulisserna. Där var det 6500 besökare och för att hela arrangemanget ska gå runt för oss behövs cirka 4500 besökare, säger Stewe.

En trevlig 100-årspresent

För Vetlandas del innebär det här ytterligare en smällkaramell under stadens hundrade år.

– Det är jättestort att vi får hit Lena Philipsson till VetlandaFesten som jag ser mycket fram emot och tror att många andra också gör. Så det här blir ytterligare en höjdpunkt.

Vilka artister som är med i sommarens Diggilooturné är inte klart än, men Stewe är inte orolig över uppsättningen.

– Artisterna släpps nu på måndag, den 25 november. Och vi litar på att Diggiloo sätter ihop ett lika bra koncept som de alltid gör, avslutar han.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer