Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Duo Studio satsar på SUP i Emån

Duo Studio är det mångsidiga företaget som i coronatider bestämt sig för att satsa på något helt nytt. Nu tar de SUP-brädan till Vetlanda.

Maria Grandelius Lindor sitter på knä på en SUP-bräda och paddlar fram i vattnet.

Enligt Maria Grandelius Lindor behöver du inte stå upp och paddla. Det går lika bra att sitta på knä eller ligga på mage.

mallbild

Du kanske har sett någon stå på en surfbräda och paddla sig fram? Då är det ingen surfbräda, utan en SUP-bräda. SUP står för Stand Up Paddleboard och är helt enkelt engelska för en bräda du står upp och paddlar på.

Duo Studio drivs av Maria Grandelius Lindor och hennes man Richard Lindor. Det är ett företag som ägnar sig åt fotografering, inredning, yoga och livsstil. Och numera uthyrning av SUP-brädor.

– Eftersom det blivit som det blivit med corona så tyckte vi att det har blivit för tråkigt. Man är så långt ifrån varandra i en tid när man annars är ganska nära varandra. Så vi ville utveckla oss själva kreativt och få ett extra ben att stå på, berättar Maria Grandelius Lindor på Duo Studio som nu tar SUP-brädan till Vetlanda.

Tanken på att köpa in SUP-brädor att hyra ut fick Maria redan förra sommaren när hon tog med sin egen bräda till badplatsen.

– Det var jättemånga som var nyfikna och ville prova, berättar hon.

Ett år senare är alltså brädorna inköpta och redo att hyras ut.

– Brädorna vi har köpt in är uppblåsbara med bra luftkanaler som gör att brädan blir stabil mot vattenytan. Det är en bra variant för den som vill testa på och kanske inte har så mycket erfarenhet sedan tidigare.

Blanda nytta med nöje

En stor del av Duo Studios verksamhet handlar om träning, yoga och en hälsosam livsstil. Det är också den här biten som fått en uppgradering nu när företaget köpt in SUP-brädor. Meningen är nämligen inte bara att du ska kunna paddla med brädan, utan även träna yoga och balans.

– Det är en väldigt bra form av träning, konstaterar Maria. Det är roligt, spännande och ett utmanande sätt att träna yoga på, för du måste verkligen ha närvaro och kroppskontroll.

Tanken är att Maria ska hålla i klasser där kompisgäng, företag, familjer, träningsgrupper eller föreningar ska kunna boka henne som instruktör. Men för den som inte vill boka något träningspass går det även att hyra brädorna och ta med dem. Detta gör du i två timmar för att prova på, sex timmar som en halvdag eller tolv timmar om du vill testa att åka iväg lite längre.

– Det här är fortfarande väldigt nytt så vi kommer säkert hitta på flera andra lösningar för hur man ska kunna hyra brädorna. Vi vet ju inte riktigt vad våra kunder efterfrågar än.

”Sjukt roligt”

Duo Studio håller till i Bäckseda, bara ett stenkast från Kyrkviken. Där kan den som hyr en SUP-bräda paddla iväg längs Emån, ta sig till Grumlan och vidare till exempelvis Hultaby slottsruin.

Maria berättar att SUP är en aktivitet som passar för alla åldrar. Och tanken är inte att du måste stå upp och paddla.

– Man står på knä, sitter på rumpan, ligger på magen och paddlar med armarna, eller så står man upp vanligt när man känner sig stabil och trygg. Känner du inte att du har balansen behöver du inte stå upp, men det är en bra möjlighet att träna balansen.

För den som inte riktigt vågar ge sig ut på vattnet med bara en bräda under fötterna har Duo Studio även två kajaker tillgängliga för uthyrning. Men enligt Maria finns det ingen anledning att vara rädd för SUP-brädorna.

– Jag är egentligen vattenrädd, men nu har jag bemästrat den rädslan. Det värsta som kan hända är att man blir blöt. Men då garvar man i stället. Det är sjukt roligt, man blir lite barn på nytt, avslutar hon.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer