Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Elsa tävlar i P4 Nästa

Elsa Halje från Vetlanda tävlar i P4 Nästa. Med låten They hoppas hon gå hela vägen till riksfinalen i höst. Drömmen är att någon gång kunna jobba med musik på heltid.

Elsa Halje.

Elsa Halje hoppas kunna arbeta med musik på heltid i framtiden.

Många Vetlandabor känner säkert igen Elsa Halje som vanligtvis jobbar på Cecils konditori. Nu är hon aktuell i musiktävlingen P4 Nästa. Det hela började när Elsa fick en förfrågan från Joel Wessman och André Theander om hon ville lägga sång på deras låt.

– Jag tackade ja nästan direkt. Så fort jag hörde låten kändes det som att den var helt rätt för mig. Den är väldigt välproducerad och handlar om förbjuden kärlek, säger hon.

När inspelningen var klar valde de att skicka in bidraget till P4 Nästa med en förhoppning om att komma med i tävlingen och det gjorde de också. För Elsa var det stort att komma med och få chansen att utvecklas i sitt musikintresse.

– Jag har haft ett stort intresse för musik hela livet. Redan som liten satt jag hemma och plinkade på vårt piano, berättar hon.

Står på egna ben

I dag spelar hon både piano och gitarr. På gymnasiet gick hon Estetprogrammet med inriktning musik och startade ett band med två av sina klasskompisar. De har uppträtt vid flera event i Vetlanda. Men nu står hon alltså på egna ben och ser fram emot att få veta om hennes bidrag går vidare till nästa steg i tävlingen, riksfinalen.

– I vanliga fall brukar deltagarna uppträda live men det går ju inte i år, så i stället spelas bidragen bara på radio. Det känns fortfarande lite konstigt att höra sig själv men det är väldigt roligt, berättar Elsa.

Av de lokala bidrag som vinner plockar en jury sedan ut åtta av dem som tävlar mot varandra i en riksfinal i höst.

– Det skulle betyda jättemycket för mig om jag kom vidare i tävlingen, min dröm är ju såklart att kunna hålla på med musik på heltid. Jag hoppas att folk gillar låten och lägger sin röst på mig, det skulle vara jätteroligt, säger Elsa.

Rösta på Elsa på Sveriges radios hemsida. Länk till annan webbplats.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer