Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

En sommar över förväntan för Alla tiders mat

Innan sommaren slog Alla tiders mat & catering upp portarna i Korsberga, i den blå kiosken där Ronny och Ragge en gång huserade. Det blev en sommar som överträffade alla förväntningar och nu hoppas ägaren Therese Rindsäter att gästerna fortsätter strömma in under hösten och vintern.

Therese Rindsäter

Therese Rindsäter är nöjd med hur första sommaren som kioskägare blev.

Idén av att ta över kiosken som tidigare ägdes av Kenneth och Ruth Wade fick Therese i våras.

— Jag trivdes bra med mitt gamla jobb inom vården men det var dags att göra något nytt, så jag sade upp mig. Jag hade ingen plan alls på vad jag skulle göra istället men så såg jag att kiosken var till salu. Min man har alltid sagt att jag borde arbeta med mat så vi lade ett bud på kiosken och köpte den, säger hon.

Therese har alltid haft ett stort intresse för matlagning.

— Jag har tidigare i mitt liv varit säsongsarbetare på restaurang och det var något jag trivdes väldigt bra med. Men för att bli anställd som kock i dag krävs utbildning och det är inget jag har så detta passar mig perfekt, säger Therese.

Många gäster

Från början var tanken att Therese skulle driva kiosken tillsammans med en vän men hon valde i sista stund att dra sig ur, så Therese bestämde sig för att starta upp på egen hand och det är inget hon ångrar i dag.

—Det har gått väldigt bra, men jag trodde att det skulle gå att driva kiosken på två personer men det var omöjligt, så under sommaren har jag haft flera sommarjobbare här som har hjälpt till annars hade det inte gått, berättar hon.

Det blev en fullspäckad sommar med besökare från hela landet.

— Vi har haft tur med vädret så det har varit väldigt många turister här som stannat till för att äta. Självklart har det även varit mycket Korsbergabor och besökare från Vetlanda också, säger Therese.

Förändringar på menyn

Nu när hösten närmar sig och antalet turister börjat mattas av planerar Therese att göra om i ena halvan av kiosken.

— Vi har lite försäljning av glass där just nu men tanken är att vi ska göra om den delen så att man får en gårdsbutikskänsla när man kommer in här. I butiksdelen ska man kunna köpa presenter och tryfflar. När det gäller kiosken kommer vi göra en del ändringar på menyn, vi tänkte bland annat servera mer husmanskost, berättar Therese.

Hon har höga förhoppningar på hösten och vintern.

— Jag hoppas såklart att gästerna fortsätter att komma hit och att de gillar vår mat, säger hon.

Läs mer om Alla tiders mat & catering på vetlanda.se under Mat & dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer