Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Espresso House till Vetlanda

Nu doftar det ännu mer kaffe i bönornas näste, fikastaden Vetlanda. Nu är det dags för den andra stora kedjan på kort tid att slå upp portarna i stan och det är i Svedbomshuset saker är på gång. Där ska nämligen Espresso House flytta in.

Fredrik Solgesjö står utanför sin lediga lokal på Storgatan

Fredrik Solgesjö på Riddarberget är nöjd över att få Espresso House som ny hyresgäst.

Du kanske har sett att Svedboms har flyttat ut ur Svedbomshuset och att tobaksaffären bredvid står tom? Det är för att båda lokalerna ska bindas samman och forma ett nytt fik. En kaffeoas precis vid torget, redo att öppna i oktober.

– Det känns väldigt roligt. När Svedboms indikerade att de tänkte flytta ut så var det hetaste alternativet för mig att försöka skapa en mötesplats runt torget där folk är i rörelse. Det är ett ganska viktigt hörn i Vetlanda det där, konstaterar hyresvärden Fredrik Solgesjö på Riddarberget.

I bygglovsansökan har Espresso House önskat att ha uteservering på båda sidorna av entrén och förutom tillgänglighet och uteservering så är det utformningen av lokalerna som har varit Fredrik Solgesjös nöt att knäcka. För att det nya caféet ska bli tillräckligt stort har Fredrik varit tvungen att hitta en lösning för att både Svedboms och tobaksaffären skulle bli tillgängliga. Det problemet är nu löst och Espresso House är riktigt taggade på att öppna upp i Vetlanda.

– Vetlanda är en spännande stad vars utveckling vi har följt med stort intresse. Vi ser positivt på den utveckling som sker och hittade ett perfekt läge för oss mitt i stadskärnan. Tack vare ett mycket gott samarbete med fastighetsägaren Fredrik blev vår etablering möjlig och nu ser vi fram emot att få välkomna alla Vetlandabor till oss när vi öppnar i oktober, säger Elin Stopner som är etablerare på Espresso House i ett pressmeddelande.

Cecilia Hjort Athler är näringslivsutvecklare på Nuvab och även hon är mycket positiv till nyetableringen och glad att det händer mycket positivt i Vetlanda.

– Vi har gjort utredningar som visar tydligt att det är mötesplatser som caféer och restauranger som behövs. Mötesplatser föder möten och för andra aktörer så bidrar det till att föda varandras framgång.

Om Espresso House

I pressmeddelandet skriver Espresso House att affärsidén är att servera världens bästa kaffe i genuina miljöer som känns mysiga, inbjudande och trovärdiga. Det senaste konceptet lyfter fram en industrikänsla i kombination med mycket växtlighet och högkvalitativa material som tillsammans skapar en skön miljö man vill vistas i länge.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer