Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Establo utökar med flytt till ny lokal

Establo flyttar sin herrbutik från Gallerian till Bibliotekstorget. Med större lokaler och breddat sortiment hoppas ägaren Kinga Johansson kunna utöka kundkretsen.

– Jag ser positivt på handeln i Vetlanda. Många vill handla lokalt, säger hon.

Kinga Johansson och Kevin Dahn framför kläderna i sin nya butik

Kinga Johansson och butikschefen Kevin Dahn är glada och stolta över sin nya butikslokal som premiäröppnas 16 maj.

Flytten till Väskans gamla lokaler i stadshuset har pågått i flera veckor. Lokalen har renoverats och fått nya ytskikt och bland kläd­ställningar och hyllor tittar handplockade inrednings­detaljer fram som bidrar till butikens sköna känsla.

På andra sidan huset finns syster­butiken Establo woman. Kinga Johansson, som driver Establo sedan 13 år tillbaka, ser positivt på handeln i Vetlanda och tvekar inte att vara med och bidra till att utveckla den.

– Det pratas mycket om internet­handel, men den kommer alltid att finnas. För mig handlar det om att ge kunden en positiv känsla att komma in i butiken. Vi har faktiskt många kunder som säger att de tittat på nätet eller i en annan stad och sen kommer in och handlar här eftersom de vet att vi har de märkena. Många vill handla lokalt, säger hon.

I och med flytten har Kinga Johansson valt att bredda sortimentet för att fånga både den äldre publiken och killar i yngre tonåren.

– Vi har tagit in några nya märken, så nu har vi hela bredden. Det behövde vi utrymme till och där gav den nya lokalen oss den möjligheten. Det här är en lokal som jag sneglat på länge. Läget är så himla bra med skyltfönster nästan runt om, säger hon.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer