Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ett helt år tillägnat friluftslivet

Under 2021 arrangerar föreningar och organisationer friluftsaktiviteter i hela landet. I Vetlanda kommun hoppas man att fler föreningar ska vilja delta i projektet, som heter Luften är fri.

mallbild

Under 2021 arrangeras flera roliga friluftsaktiviteter i hela landet som du kan vara med på.

Målet med projektet Luften är frilänk till annan webbplats, som drivs av Svenskt friluftsliv och Naturvårdsverket, är att få fler människor att ge sig ut i naturen och att röra på sig mer, för en bättre hälsa. Projektet ska också bidra till en ökad kunskap om allemansrätten.

– Det finns vissa grupper som i dag inte har så stor kunskap om naturen och som kanske inte vågar ge sig ut. Syftet med projektet är att få dessa människor att delta i fler friluftsaktiviteter och att trivas i naturen, säger naturvårdshandläggare Hanna Karlsson.

Än så länge är det cirka 150 olika aktörer inom friluftsliv som har anmält sig till projektet och som kommer arrangera aktiviteter på olika teman. Varje månad har ett nytt tema som aktiviteterna ska anpassas till.

– Ett tema är bland annat “äta ute” och det är ju ett ganska enkelt tema att göra något roligt på, säger Hanna Karlsson.

Söka bidrag

Hanna hoppas att föreningar och organisationer i Vetlanda kommun vill vara med.

– Det finns många föreningar i Vetlanda som redan arrangerar olika friluftsaktiviteter. Då kan man söka pengar för att göra något extra och bjuda in allmänheten att vara med. De kan även ansöka om pengar för att ta fram helt nya aktiviteter. Detta är en väldigt bra chans för föreningarna att få nya engagerade medlemmar, säger Hanna Karlsson.

Hon är mycket positiv till projektet.

– Vi som rör oss mycket i naturen vet hur fantastiskt det är. Det är viktigt att vi ger kunskap till de personer som inte känner sig trygga att röra sig ute i naturen, säger hon.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer