Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Flygeln på Herrgårn med utsikt över Flögen

I en av flygel­byggnaderna på Flishult­gård hittar du caféet Flygeln på Herr­gårn. På självaste midsommar­afton slår caféet upp portarna och under sommaren kan du njuta av en fika med vacker utsikt över sjön Flögen.

Sofia Rinaldo och Ella Labraaten har förkläde på sig och står framför sitt nya café i flygelbyggnaden på Flishultgård.

Sofia Rinaldo och dottern Ella Labraaten håller på att förbereda för fullt inför premiärhelgen. Snart driver de ett eget café.

mallbild

Med sin man och fyra barn flyttade Sofia Rinaldo till Flishultgård 2011. Redan då fick hon idén att öppna ett lantcafé i en av flygelbyggnaderna och nu när den drömmen blir verklighet smids planerna för framtida julmarknader och bröllop på gården.

– Tidigare har vi hyrt ut husen till turister, men vi har hela tiden känt att vi vill göra något som Vetlandaborna kan ta del av, berättar hon.

Flygeln på Herrgårn ska Sofia driva tillsammans med dottern Ella Labraaten. Klockan 11 på midsommarafton öppnar caféet för allmänheten och både Sofia och Ella ser fram emot den stora dagen.

– Vi får se hur det blir nu med corona, men känslan när vi har förberett allting och jobbat med det här har varit väldigt bra, säger Sofia.

– Det blir spännande att äntligen öppna och få se vad alla tycker, säger Ella.

De beskriver caféet som ett klassiskt lantcafé där det ska serveras hembakat fika i alla dess former. Det blir tårta, pajer, bullar och kakor. Och för den törstiga finns så klart kaffe, te och en och annan kall dryck.

Flishultgård ligger vackert belägen vid sjön Flögen och från flygelbyggnaden kan fikagästerna njuta av utsikten. För den som vill ta med barnen finns även en stor trädgård till förfogande.

– Vi har en liten lekdel där barnen kan springa runt, avslutar Sofia.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer