Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gamla mejeriet i Karlstorp är redo för sommaren

Gamla mejeriet i Karlstorp har öppnat för säsongen. Här kan du fika, äta en god lunch och köpa unika antikviteter. I sommar finns det även planer på att ha musikkvällar nere vid ån utanför mejeriet.

Anki Wall.

Anki Wall har många spännande planer för den kommande sommaren.

Gamla mejeriet har periodvis haft stängt under vintern, trots det har det varit full aktivitet i lokalen. Köket har byggts ut så att det ska finnas mer plats för matlagning.

– Jag började med luncher redan förra året men jag fick sluta med det efter ett tag, det blev för mycket och det fanns ingen plats för det i köket. Sen hann jag helt enkelt inte med, det kom mycket mer folk än vad jag hade räknat med, berättar Anki Wall som äger Gamla mejeriet tillsammans med sin man.

Nu är köket tre gånger så stort och personal har anställts som ska sköta matlagningen så att Anki kan ägna sig åt det hon tycker är roligast, bakning och butiken.

Besökarna kommer kunna beställa från en sommarmeny. På den finns bland annat surdegstoast och goda sallader, där mycket av råvarorna kommer från lokala producenter. För den som är sugen på något sött finns ett stort utbud av både kakor och bullar.

– Vi erbjuder även brunchpaket som gästerna kan äta här eller ta med sig, berättar Anki.

Anki hoppas att de ska kunna arrangera flera evenemang i sommar.

– Om det går så har vi planer på att ha grillkvällar och musikkvällar nere vid ån, där besökarna kan äta god mat och njuta av trevlig musik.

Köket i Gamla mejeriet.

Köket i Gamla mejeriet är nu tre gånger så stort som innan.

Hyr ut lägenhet

På våningen över kaféet finns en lägenhet med fem rum som de nu har ute för uthyrning veckovis för de gäster som vill stanna lite längre i området.

– Vi vill kunna erbjuda gästerna ett övernattningsalternativ. Det finns så mycket att se i och omkring Karlstorp och vi vill därför ha ett boende för de som vill stanna lite längre, säger Anki.

Hemestrande svenskar

Anki hoppas på en bra sommar med många gäster.

– Vi är mer förberedda i år och det känns skönt, men vi tar det som det kommer. Jag tror att denna sommar kommer bli ganska lik den förra med många hemestrande svenskar som vill upptäcka nya besöksmål i närområdet, säger hon.

Gamla mejeriet i Karlstorp är en av kommunens sju InfoPoints. Här finns kartor och broschyrer över andra sevärdheter i kommunen. Det finns också en Ipad där du kan surfa runt och se vad kommunen har att erbjuda.

Läs mer om Gamla mejeriet i Karlstorp på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer