Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gretas är Interfloras bästa ombud

Gretas blommor i Vetlanda har blivit uppmärksammade av Interflora som årets ombud. Butiken ligger nämligen i topp när det kommer till försäljning av både blommogram och presentkort.

mallbild

Så här glada är Terese Nyman, Åsa Karlqvist och Lotta Sjölund över att ha fått utmärkelsen årets ombud av Interflora.

– Det är så klart roligt att vi blir uppmärksammade och uppskattade av Interflora och att vi blir sedda här i Vetlanda, säger Terese Nyman som äger Gretas blommor.

Enligt Terese är det första gången som Interflora delar ut något sådant här, men kanske kan det bli något återkommande. Det som framför allt stack ut med butiken i Vetlanda var att de toppade försäljningen av både blommogram och presentkort.

– De såg att vi låg i topp på dubbla listor och ville uppmärksamma det, så det är jättekul, berättar Terese.

Bra förutsättningar i Vetlanda

Det är en stor skillnad att driva en blomsterbutik i Vetlanda jämfört med i en storstad, åtminstone om du frågar Terese Nyman. Hon menar att det i storstäderna finns många mindre butiker medan Gretas i Vetlanda är en väldigt stor butik med bra förutsättningar.

– Sen säljer vi färskvaror också och blir nog på så sätt inte så påverkade av näthandeln som vissa andra butiker kan bli, säger hon.

Blommor är i ropet och att växterna har blivit en inredningstrend går inte heller att klaga på. Det går bra nu, och dessutom verkar Vetlandaborna gilla sina växter.

– Jag tror till och med jag har läst att Vetlandabor har fler växter än andra per capita, berättar Terese.

– Så det är ju kunderna vi ska tacka för att det går så bra. För att de gillar växter så mycket och tycker om att skicka blommor till varandra, avslutar hon.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!