Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gretas blommor är Årets butik

Folket har sagt sitt. Gretas blommor är Årets butik 2020. Under måndagen slöt representanter från Vetlanda kommun och Nuvab upp för att överraska de lyckliga vinnarna på plats i butiken.

De anställda på Gretas blommor står utanför sin butik, en håller i ett diplom och två andra håller i varsin bukett blommor.

Personalen på Gretas var glada över den fina utmärkelsen. På bilden syns från vänster: Charlotte Säfström, Sandra Englund, Åsa Karlqvist, Oscar Nilsson, Rebecka Rundström och Maria Brunosson.

De anställda på Gretas blommor står utanför sin butik, en håller i ett diplom och två andra håller i varsin bukett blommor.

Årets butik är en utmärkelse som delas ut årligen av Vetlandas näringslivsbolag Nuvab. I vanliga fall sker utdelningen under högtidliga former på den årliga Näringslivsgalan, men som med så mycket annat fick det bli lite annorlunda i år. Det är allmänheten som nominerat butiker de tycker förtjänar utmärkelsen. Efter det har Nuvab valt ut tre av de nominerade butikerna baserat på hur många nomineringar respektive butik fått innan Vetlanda-Posten tagit över och skapat en omröstning.

– Det är allmänheten, eller kunderna kanske vi ska säga, och Vetlanda-Postens läsare som har röstat fram Årets butik i år, berättar Cecilia Hjort Athler, som är näringslivsutvecklare på Nuvab.

Och om du frågar Åsa Karlqvist som äger Gretas så värmer det lite extra att det är just Vetlandaborna som har röstat fram hennes butik som vinnare.

– Det är verkligen jättekul. Utan våra fantastiska kunder är vi ingenting. Jag är jättelycklig och väldigt tacksam, säger hon.

Ett speciellt första år

Den här veckan är inte bara veckan då Åsa och hennes gäng på Gretas får ta emot utmärkelsen Årets butik, det är också veckan då de firar ettårsjubileum sedan Åsa tog över butiken. Det har varit ett turbulent år, men Gretas har hittat receptet för att lyckas.

– Vi har en fördel i vår bransch att det är många som skickar blommor till varandra. Så vi har fått många blomsterbud. Dels har många velat skicka blommor till personer de inte kunnat träffa och sen har många beställt blommor hem till sig själva, förklarar Åsa.

För att kunderna ska känna sig trygga har butiken lagt om försäljningen på flera andra sätt och bland annat erbjudit försäljning utanför butiken för dem som inte vill gå in.

”Ett jättegott gäng”

Åsa beskriver sin personal som ett jättegott gäng med en passion för skapande. Och hon hoppas att det märks utåt. De har satsat på en god service, god kvalitet och en inspirerande miljö.

– Vi har ett tacksamt yrke där vi får vara kreativa i jobbet, vi skapar mycket och det är ju det kunden får se. Vi vill vara nytänkande och ge god service.

Och god service är något som verkar ha gett genomslag. I Nuvabs motivering går att läsa följande:

I Årets Butik får både växter och människor växa i en blomstrande miljö. Med sin serviceinriktade personal sprider Gretas Blommor glädje långt utanför sin butik, både i hemmen och i Vetlanda centrum. Vackra blommor, trender och designprodukter lockar kunder från långt utanför Vetlandas gränser och butiken är en viktig pusselbit för Vetlanda som handelsstad.

På sociala medier visar företaget inte bara snygga bilder utan har också förmågan att förmedla en känsla som överensstämmer med känslan man finner i butiken.

Gretas Blommor är en väletablerad butik som har sin självklara plats i Vetlandas hjärta.

Spännande tid på ingång

För Gretas Blommor väntar nu en intensiv och hektisk period när advent står för dörren. Det är många som köper blommor, både vardagsblommor och finare arrangemang för att ge bort, men Åsa och hennes personal ser bara positivt på det höga trycket.

– Det här har blivit en riktig boost, så nu kommer vi att flyga på lätta moln i en lång tid framöver, avslutar Åsa.

Oscar Nilsson står i dörröppningen till Gretas blommor och ser överraskad ut, utanför dörren står Cecilia Hjort Athler från Nuvab.
Cecilia Hjort Athler från Nuvab läser en motivering från ett diplom.
Åsa Karlqvist ser glad ut och tar emot ett diplom som Nuvabs Cecilia Hjort Athler räcker över.
Åsa Karlqvist håller i ett diplom efter att ha fått utmärkelsen Årets butik 2020.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer