Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Grilla in det nya året

Varför inte fira in det nya året utomhus vid någon av kommunens alla grillplatser? Vad är bättre än frisk luft och god mat?

Grilla korv

Grilla in det nya året utomhus vid någon av kommunens alla grillplatser.

Snart sätter vi punkt för 2020 som har varit ett tufft år för många och nästan alla ser nog fram emot att börja om på ny kula. Som varje år vill nog de flesta fira in det nya året men den rådande situationen gör att vi måste tänka om. Så i stället för att fira nyåret inomhus, packa ihop en matsäck och ge dig ut i naturen och grilla.

Grillplatser eller egen grill

Runt om i hela vår kommun finns massor med platser för grillning.

– Du kan bland annat grilla vid Föredadammen, i Illharjen och det finns flera platser utmed Höglandsleden. Sen kan man ju alltid ta med sig en egen grill och slå sig ner på något vackert ställe, säger Annika Henriksson som är enhetschef på gata-parkavdelningen.

Även vid badplatserna och på de allra flesta lekplatser, både i Vetlanda och på andra orter i kommunen, finns det grillplatser.

Grillning utomhus.

Grillning i naturen.

Utsiktstorn och fikabord

Vid Boställagölen i Landsbro har det gjorts en stig som är delvis är spångad.

– Det är en väldigt trevlig runda att gå, på cirka två kilometer. Här finns ett utsiktstorn och flera sittplatser med fikabord så det är bara att ta med sig en egen grill, säger Annika Henriksson.

Umgås utomhus

I år har det blivit väldigt populärt att träffa sina nära och kära utomhus.

– Vi ser att grillarna används mycket mer än tidigare och det är väldigt positivt att man kommer ut och får frisk luft. Jag har sett väldigt många familjer som träffas ute och lagar mat tillsammans, säger Annika Henriksson.

En värmande brasa.

Matlagning i Naturen.

Ta med skräpet

Nu när du ska ge dig ut, glöm inte att packa med dig grillkol eller ved och tändvätska. Tänk också på att ta med ditt skräp när du är klar eller släng det i närliggande papperskorgar.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer