Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Hanna’s bjuder in till sommarpub

Livemusik, god mat och förhoppningsvis vackert väder. Det är vad du kan uppleva på Hanna’s i Björköby i sommar när de, precis som varje år, arrangerar sommarpub.

Hanna's arrangerar sommarpub.

Hanna K Adolfsson driver Hanna's i Björköby. Varje onsdag under hela juli arrangerar Hanna's sommarpub med livemusik.

Hanna’s i Björköby sysslar främst med catering men är också en restaurang och pub. Hanna’s drivs av Hanna K Adolfsson och hennes man Mikael Karlsson.
Varje sommar har de sommarpub med livemusik och mat.

– Förra året slog vi rekord, då hade vi 400 besökare här under en kväll, säger Mikael Karlsson.

När Coronaviruset kom till Sverige fick de ställa in mycket av det de planerat för sommaren och tänka om.

– Vi kände att vi ändå vill göra något och bestämde oss för att ha sommarpub, fast på ett nytt sätt. Vi har ett begränsat antal platser och bokning, säger Hanna.

Varje onsdag under hela juli är du alltså välkommen till Hanna’s för livemusik och god mat.

Ny musik varje vecka

Artisterna som uppträder är lokala förmågor och varje vecka är det olika typer av musik som spelas på den stora scenen.

– Vi försöker ha en ny typ av musik varje vecka, för att de som kommer hit ska få lyssna på något de inte brukar och kanske upptäcka en ny musikgenre, säger Mikael Karlsson.

Först ut var Mattias Linder från Sävsjö, som skriver sina egna låtar. Efter honom var det dags för pianisten William Isaksson att inta scenen. På onsdag är det Trubaduren Roy Ekberg som uppträder. Avslutar gör popbandet PULS från Nässjö.

– Gästerna kan alltså förvänta sig bra underhållning, god mat och en riktigt trevlig stämning, helt enkelt, säger Mikael Karlsson.

Sommarpuben hålls utomhus, så länge vädret tillåter.

På fredagar håller Hanna’s öppet för middagsgäster. Även under fredagarna finns det ett begränsat antal platser som måste bokas i god tid.

Startat kiosk

Hanna’s har också satt upp en provisorisk kiosk, där de som har vägarna förbi kan köpa en glass eller dricka.

– Eftersom ingenting är som det brukar kom vi på att vi kunde ha en kiosk här, när vi är på plats. Den som har vägarna förbi kan köpa godis, Ryssbyglass eller en dricka. Sedan vi började har vi nog sålt över 600 glassar, berättar Hanna.

De har än så länge inga planer för hur hösten på Hanna’s kommer se ut.

– Vi vet ju inte alls hur det ser ut med coronaviruset efter sommaren så vi har inte kunnat planera något än. Något kommer det självklart bli, men exakt vad vet vi inte än, säger Hanna.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer