Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Hasses är årets företagare

De syns lite överallt, de bakar pizzor för glatta livet och de har gjort ett klassiskt gatukök till en av Vetlandas mest populära restauranger. Nu kan Hasses Gatukök & Pizzeria titulera sig som Årets företagare i Vetlanda kommun 2021.

Bröderna Mourad, Wahid och Josef står framför Hasses gatukök.

Bröderna Mourad Habib, Wahid Daoud Habib och Josef Daoud Habib är Årets företagare i Vetlanda kommun.

Två personer håller i diplom, champagneglas och ett pris.
mallbild

Årets företagare i Vetlanda kommun är en utmärkelse som delas ut av Företagarna Höglandet. I år går priset till inga mindre än bröderna Habib på Hasses Gatukök & Pizzeria.

– Det var en enig jury som kom fram till att det skulle bli Hasses i år, så det är de väl förtjänta av, säger Cecilia Hjort Athler som är näringslivsutvecklare på Nuvab i Vetlanda.

De tre bröderna Wahid Daoud Habib, Josef Daoud Habib och Mourad Habib tog över Hasses Gatukök 2005, satsade stort på pizza och har sedan dess renoverat och byggt ut lokalerna i flera omgångar. Idag är det svårt att inte trivas i den fräscha atmosfären i restaurangen tvärs över vägen från Kvarndammen.

Att restaurangen skulle bli så stor och populär var inget de trodde från början, men ganska snart förstod de att Vetlandaborna gillade det de gjorde.

– Vi märkte för varje år som gick att det gick framåt och att kunderna älskade oss, säger Josef Daoud Habib.

Varför tror ni Hasses blivit så populärt?

– För att vi är duktiga på det vi gör och för att vi älskar vårt jobb, säger Josef.

– Vi har god mat och bra service. Sen försöker vi ge tillbaka så mycket vi kan och stöttar många föreningar och deras ungdomar, fyller Mourad i.

Om man tittar på Företagarnas motivering till utmärkelsen har bröderna rätt i sin gissning. Där står nämligen att Hasses levererar med service i världsklass, med kvalité och otrolig snabbhet. I sin helhet lyder motiveringen:

Med en service i världsklass, med kvalité och otrolig snabbhet serverar årets vinnare sina belåtna kunder både från när och fjärran. Företagaren anpassar och utvecklar ständigt verksamheten för att ge kunden en matupplevelse och ett välkomnande som gör att man gärna kommer tillbaka!

Med visat mod och kreativitet har företagaren ett mycket stort samhällsengagemang, och har idag satt sitt namn på några av Vetlanda kommuns största idrottsarenor. Företagaren samverkar med ett flertal föreningar, organisationer och verksamheter och bidrar till en positiv utveckling av Vetlanda.

Med en stadig ekonomisk utveckling är årets vinnare en mycket god förebild för entreprenörskap i Vetlanda kommun.

Satsar på den lokala idrotten

Som motiveringen säger är den omåttligt populära restaurangen Hasses inte bara ett gatukök och pizzeria. Namnet går nämligen att se på flera ställen. Som namnsponsor till både Hasses Motorstadion och Hasses Sportcenter har de visat att de vill satsa på Vetlandas idrottsföreningar på allvar.

– Vi har många kunder från föreningarna och vill ge tillbaka till dem. Det har inte ens varit något att tveka på att hjälpa till på det här sättet, konstaterar Mourad.

Bröderna Habib blir uppmärksammade.
Bröderna Habib blir uppmärksammade.
En representant för Företagarna läser motiveringen för bröderna Habib.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer