Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Hedda­Gretas har Vetlandas absolut godaste semla!

Nu står det klart att det är den klassiska semlan på HeddaGretas som är Vetlandas absolut godaste semla.

Per Andersson och Cathrine Johansson.

Per Andersson och Cathrine Johansson på HeddaGretas blev överraskade när de fick veta att deras klassiska semla blivit utsedd till Vetlandas godaste.

Tävlingen har engagerat många och närmare 400 röster har kommit in men det var alltså HeddaGretas som vann med sin klassiska semla som fick hela 101 röster. På andra plats kom Oskars konditori med sin klassiska semla.

Kommundirektör Magnus Färjhage och Magnus Claesson, verksamhetschef på Nuvab, överlämnade diplom och blommor till en överraskad Per Andersson och hans kollega Cathrine Johansson.

– Jag trodde inte att vår semla skulle vinna, eftersom vi är ett mindre bageri. Det är jätteroligt och vi är väldigt glada, säger Per.

Att deras semla är så omtyckt tror Per beror på att den är bakad från grunden med bra råvaror.

– Den är bakad på riktigt smör och innehåller grovmalen kardemumma, mandelmassan innehåller valenciamandel och semlan toppas med lättvispad grädde, säger han.

Försäljningen av semlor är viktig för HeddaGretas och de har hittills haft en bra semmelsäsong.

– Jag skulle säga att det är årets högtid för konditorier och bagerier, säger Per.

Semla.

HeddaGretas klassiska semla.

Hur har tävlingen gått till?

Röstningen har skett via Vänliga Vetlanda på Facebook, Instagram och ett formulär på vetlanda.se.

Fem personer som har röstat på vinnaren får varsitt Vetlandakort laddat med 200 kronor, vinnarna presenteras på Vänliga Vetlandas Facebooksidalänk till annan webbplats under veckan.

De som deltog i tävlingen var Oskars konditori, HeddaGretas, konditori Stjärnan, konditori Cecil, Bistro raw, Wayne’s coffe, Ica nära Puttes lanthandel och Espresso house.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer