Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

HemX tar den skandi­naviska in­redningen till centrum

För sex år sedan startade Jennie Sandbergs man HemX. Ett företag som sålde garageportar, markiser, invändiga solskydd och spabad. Men när HemX för åtta månader sedan flyttade in i nya centrala lokaler på Delfingatan 3A såg Jennie sin möjlighet att starta en inredningsbutik.

Jennie Sandberg ler mot kameran och flera av hennes produkter, som levande ljus och lampor syns bakom henne.

Jennie Sandberg är glad över sin nyöppnade inredningsbutik mitt i centrum.

– Det finns redan bra inredningsbutiker i stan men vi är alla nischade på lite olika sätt, berättar Jennie. Vi har nog lite mer skandinavisk stil skulle man kunna säga.

Tidigare har Jennie arbetat som förskollärare, så hon har verkligen skiftat bransch. Men en sak har hon tagit med sig från sitt gamla yrke.

– Det är presentbutik med heminredning, men också en barnbutik med inredning för barnrummet, säger hon.

Ser positivt på centrumhandeln

I lokalen ryms allt från ljusstakar och assietter till spabad och bordstabletter. Och det var just rymden som lockade med lokalen.

– Det var en väldigt ljus och luftig lokal, men sen så är ju läget precis vid gågatan också väldigt positivt.

Med sin nya fräscha plats mitt i centrum, hoppas både Jennie och hennes man Stefan att fler människor ska hitta in till stan.

– Vi är övertygade om att fler butiker i centrum lyfter hela staden. Fler butiker lockar mer folk. Under första helgen kom det folk från både Nässjö och Tranås för att se vad vi hade här, så det är jättekul, avslutar Jennie Sandberg.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer